معترضین در ایران قصد دارند به مناسبت سومین سالگرد سرنگونی هواپیمای پی اس ۷۵۲ توسط سپاه پاسداران جمهوری اسلامی اعتراضات تازه ای را در ایران برگزار کنند. بیش از چهل تشکل در ایران از جمله از خانواده های دادخواه، کارگران، معلمان، بازنشستگان، فعالین دفاع از حقوق کودک، فعالین حقوق زنان، هنرمندان و دانشجویان فراخوانی به این مناسبت منتشر کرده اند. در خارج از کشور نیز انجمن خانواده های کشته شدگان این جنایت خواستار برگزاری تجمعات در سراسر جهان شده اند.
در آستانه سومین سالگرد سرنگونی هواپیمای پیاس ۷۵۲ متعلق به شرکت هواپیمایی اوکراین، توسط موشکهای سپاه پاسداران بر فراز آسمان تهران، در سحرگاه هشتم ژانویه، انجمن خانوادههای کشتهشدگان این پرواز با انتشار فراخوانی، خواستار حضور هموطنان خود در تجمعاتی در سراسر جهان به این مناسبت در روز ۱۸ دی شد. (مشروح خبر را در گزارش های خبری امروز اخبار روز ببینید).
در گرامیداشت خیزش دیماه و به یاد جانباختگان پرواز اوکراین؛ به نام “زن، زندگی، آزادی”
بیانیه ای از سوی جمعی از خانواده های دادخواه، کارگران، معلمان، بازنشستگان، فعالین دفاع از حقوق کودک، فعالین حقوق زنان، هنرمندان و دانشجویان و جمع های دیگری در ایران منتشر شده است.
در این بیانیه که مناسبت آن سالگرد شلیک به هواپیمای مسافری عازم کانادا است، آمده است: ما ادامه خیزش آبان و دیماه هستیم. ما فریاد “زن، زندگی، آزادی” هستیم و دیگر حاضر به قبول این بساط توحش، سرکوب و جنایت نیستیم.
ما دادخواهیم و خواهان دستگیری و محاکمه عاملان این جنایت و دادخواه بیش از هفتصد نفری هستیم که در بیش از صد روز انقلابمان به قتل رسیدند و خواهان آزادی همه بازداشت شدگان اخیر و زندانیان سیاسی هستیم.
ما میتوانیم متحدانه این اوضاع را به نفع خود تغییر داده و عدالت اجتماعی را اجرا کنیم.
عاملان جنایات را به پای میز محاکمه کشانده و مهمتر اینکه دنیایی بسازیم عاری از ظلم، جنایت، بی عدالتی، فقر و فساد، خشونت و تبعیض و آپارتاید جنسیتی. این بیانیه تاکنون از سوی تشکل های زیر امضا شده است:
تشکل دانشجویان پیشرو، اتحاد پزشکان، کانال صنفی پزشکان و کادر درمان، دانشجویان آزادیخواه دانشگاه نوشیروانی بابل، کمیته سراسری دانشجویان کردستان، تشکل دانشآموزان انقلابی تهران، اتحاد دانشگاه صنعتی اصفهان، جمعیت دانشجویی دانشگاه هنر شیراز، اتحاد دانشجویان تهران، نهاد دانشجویان آزاد خوراسگان، اتحاد دانشجویان شهرکرد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه الزهرا، دانشگاه بهشتی تهران، دانشگاه پیامنور کردستان، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تهران، دانشگاه خوارزمی دانشگاه شهرکرد، دانشگاه شیراز، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه فنی دخترانه سنندج، دانشگاه کردستان، دانشگاه یزدان پناه کردستان، دانشگاه آزاد تهران شمال، دانشگاه آزاد تهران غرب، دانشگاه آزاد خوراسگان، دانشگاه آزاد شهرقدس، دانشگاه آزاد فلاورجان، دانشگاه آزاد نجف آباد، دانشگاه اشرفی اصفهانی، گروه مبارزاتی زنانِ آزادیخواه تهران، مجمع مادران پیشرو، جوانان انقلابی محلات کامیاران، جوانان انقلابی محلات سنندج، جوانان انقلابی محلات پیرانشهر، کمیته جوانان انقلابی سرخ مهاباد، جوانان انقلابی ژاورود، جوانان انقلابی دزلی، کمیته انقلابی قزوین.
اعتصاب در پتروشیم چوار
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت گزارش داد: همکاران شاغل در پتروشیمی چوار (الفین ایلام) امروز چهارشنبه چهارده دی دست به تجمع اعتراض زدند.
این تجمع ابتدا در محوطه پتروشیمی و سپس در فرمانداری و اداره کار چوار انجام گرفته است.
مطالبه اصلی این همکاران که فقط پایه حقوق را بدون هیچگونه مزایایی دریافت میکنند تبدیل وضعیت و قرارداد مستقیم با مجتمع است.
عرشیا تک دستان، معترض ۱۸ ساله به اعدام محکوم شد
عرشیا تک دستان، شهروند ۱۸ ساله بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری در نوشهر، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ساری از بابت اتهامات «افساد فی الارض» و «محاربه» به اعدام محکوم شد. به گزارش هرانا، بر اساس حکمی که اخیرا توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ساری صادر و به وی ابلاغ شده، آقای تک دستان از بابت اتهامات «افساد فی الارض» و «محاربه» به اعدام محکوم شده است. افزون بر این، عرشیا تک دستان، متولد ۱۳۸۳ و فرزند رامین از بابت اتهاماتی دیگر از قبیل «اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به ۵ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری، به اتهام «توهین به رهبری» به تحمل دو سال حبس، با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شده است. (مشروح خبر را در ستون آخرین خبرهای اخبار روز ببیند).
پدر محمدمهدی کرمی در اعتراض به شرایط فرزندش از امروز اعتصاب غذا میکند
در شرایطی که روابط عمومی دیوان دیروز از تایید نشدن درخواست فرجامخواهی دو نفر از متهمان پرونده عجمیان خبر داده، آقاسی وکیل تعیینی خانواده کرمی اعلام کرده است با وجود نامه مستشار دیوانعالی و توصیه رییس دادگستری البرز، رییس شعبه یک دادگاه انقلاب کرج اجازه حضور وکیل در این پرونده را هنوز صادر نکرده است. محمدحسین آقاسی، وکیل خانواده محمدمهدی کرمی با بیان اینکه رئیس شعبه یک دادگاه انقلاب کرج اعلام کرده بنا به تفسیر خود اجازه تنظیم وکالت پرونده را به او نمیدهد اعلام کرد که پدر محمدمهدی در اعتراض از امروز اعتصاب غذا میکند.
جان الهام مدرسی، معترض زندانی در خطر است
منبعی نزدیک به خانواده الهام مدرسی،نقاش معترض و زندانی میگوید جان او در خطر است. به گفته این منبع مسئولان زندان امکان تماس تلفنی را از خانم مدرسی گرفتهاند و نیروهای امنیتی زندان او را در حالی که دو روز از آغاز اعتصاب غذایش میگذشته کتک زدهاند تا اعتصاب غذایش را بشکند. خانواده او به شدت نگرانی سلامتی الهام مدرسی هستند میگویند جان او در خطر است. به گفته خانواده خانم مدرسی، او از ۱۲ دیماه در زندان کچویی کرج اعتصاب غذای خشک کرده است. الهام مدرسی در حالی اعتصاب غذای خشک کرده است که از یک نوع بیماری ژنتیکی کبد رنج میبرد.
سارا خادمالشریعه: پناهنده هیچ کشوری نشدهام
سارا خادمالشریعه، شطرنجباز سرشناس ایرانی که مسابقات جهانی شطرنج سریع در آلماتی قزاقستان بدون حجاب اجباری شرکت کرده بود، اعلام کرد سه سال گذشته ممنوعالخروج بوده، پناهنده هیچ کشوری نشده و «قطعاً در زمانی مناسب» به ایران بازخواهد گشت. خانم خادمالشریعه که پس از اعلام مخالفتش با حجاب اجباری پیامهای هشدارآمیز برای عدم بازگشت به کشور دریافت کرده و از سوی دیگر برخی رسانههای حکومتی دلیل این اقدام او را تلاش برای اخذ پناهندگی عنوان کردهاند، در اینستاگرامش نوشت: «من پناهندهٔ هیچ کشوری نشدم! در حقیقت نیازی به این کار نبوده و سالهاست به دلیل موفقیت در رشتهام و همچنین چند ملیتیبودن همسرم چنین امکانی برایم فراهم بوده و هیچگاه دغدغه اخذ اقامت از طریق پناهندگی را نداشتهام.» این شطرنجباز ۲۵ ساله در ادامه نوشته است: «هنوز هم ایران خانه اول ماست و قطعاً در زمانی مناسب به ایران بازخواهیم گشت. سه سال گذشته تعدادی از مسابقات مهم که عمری انتظار حضور در آنها را داشتم، به علت ممنوعالخروجی از دست دادم.» سارا خادمالشریعه در بخشی دیگر از یادداشت خود تأکید کرده است که موفقیت او در شطرنج با هزینه عمومی کشور نبوده بلکه «از هشت سالگی با پول زحمت پدرم به مسابقات رفتهام و با جوایزی که در مسابقات بینالمللی بدست آوردم، هزینههای هنگفت مربی خارجی را شخصاً و از محل درآمدم پرداخت کردهام و بیتالمالی در کار نبوده است… در پایان به فدراسیون و وزارت ورزشی که سالهاست خواستهای از آنها نداشتهام جوابگو نخواهم بود».
برگفته ای از سایت اخبار روز، ۴ ژانویه ۲۰۲۳