حمله با ماشین آبپاش به مردم همراه با سرما، کمبود چادر و موادغذایی در خوی

با گذشت دو روز از زمین‌‌لرزه در خوی گزارش‌ها حاکی از آن است که شماری از مردم این شهر در سرمای منفی سه درجه سانتیگراد آذربایجان غربی به لوازم ضروری از جمله غذا، چادر، لباس گرم و پتو دسترسی ندارند.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز در روز دوشنبه ۱۰ بهمن، مدیریت «بلاتکلیف» مردم زلزله‌زده را گرفتار کرده و با «توزیع نامناسب و نامتعادل»، وسایل گرمایشی و مواد غذایی به شماری از شهروندان آسیب‌دیده نرسیده است.

برخی از زلزله‌زدگان در این ویدیو می‌گویند به مواد غذایی و چادر دسترسی ندارند و فرماندار خوی در پاسخ به اعتراض آنها گفته است این مشکلات به او ربط ندارد:

در حالی که هوای این شهر در ساعاتی از شبانه‌روز گذشته به منفی سه درجه سانتیگراد رسیده، یک شهروند در خوی گفت که «هنوز اقلام خوراکی و گرمایشی به بخشی از زلزله‌زدگان نرسیده» و «بخش زیادی» از آسیب‌دیدگان همچنان با مشکل نداشتن چادر مواجه هستند.

بنا بر این گزارش، اهالی روستای «تخته‌پل» گفته‌اند «رسیدگی به این منطقه و تأمین مایحتاج مردم زلزله‌زده وضعیت خوبی ندارد» و «در برخی چادرها گاه تا هشت خانواده ساکن هستند.»

به گزارش ایسنا، دادستان خوی روز دوشنبه گفته است که با «هرگونه ترک فعل» مسئولان در کمک‌رسانی به زلزله‌زده‌ها «بدون کوچکترین اغماضی» برخورد خواهد شد.

تصاویر منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد با وجود سرما و یخبندان، مقامات برای متفرق کردن زلزله‌زده‌هایی که خواهان امدادرسانی هستند، از ماشین آبپاش استفاده می‌کنند.

در این حال یعقوب رشتبر دادستان خوی، از آسیب‌دیدگان زلزله خواسته است با حفظ آرامش و خونسردی برای کمک‌رسانی به مسئولان کمک کنند.

در نبود امکانات و وسایل گرمایشی، مردم در خوی برای گرم نگه داشتن خود با استفاده از چوب، آتش روشن می‌کنند و شهروندان نجات‌یافته از زلزله، نگرانند که نتوانند از سرما جان سالم به در ببرند.

زلزله‌ای با قدرت ۵.۹ در مقیاس ریشتر شامگاه شنبه شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی را لرزاند و بر اثر آن تاکنون سه تن از شهروندان جان خود را از دست داده‌اند و ۸۱۶ تن زخمی شده‌اند.

به گزارش همشهری، مهدی زارع، زلزله‌شناس، با اشاره به خشکیدن دریاچه ارومیه، برداشت گسترده آب‌های زیرزمینی، و فرونشست زمین، می‌گوید: «مداخلات انسانی احتمالا زمان‌بندی زلزله‌ها را عقب و جلو می‌کند. یعنی اگر قرار بود زلزله‌های شهرستان خوی چند دهه بعد رخ بدهد، به واسطه مداخلات انسانی، ۳ زلزله بالای ۵ ریشتر از ۱۳ مهر تا ۸ بهمن ۱۴۰۱ در این منطقه رخ داده است.»

برگفته ای از سایت ایران امروز، ۳۱ ژانویه ۲۰۲۳