گزارش ها از بلوچستان حاکی است مردم شهر زاهدان برای بیست و دومین جمعه ی متوالی علیه حکومت اسلامی راهی خیابان ها شده اند و به تظاهرات ضدحکومتی اقدام کرده اند. ماموران امنیتی به مسجد مکی یورش آورده و صدها نفر را محاصره کرده اند. تعداد نامعلومی بازداشت شده اند.
امروز جمعه ١٢ اسفند ماه ۱۴۰۱ اینترنت در زاهدان با با اختلال و قطعی کامل مواجه است. لایو اینستاگرامی مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی ،امام جمعه زاهدان نیز بدلیل قطعی اینترنت نیمه تمام ماند. مولوی عبدالحمید در مراسم نمازجمعه زاهدان با اشاره به مسمومیت دختران در مدارس کشور از بی توجهی دستگاه های امنیتی و نظامی در جلوگیری از بروز این اقدامات انتقاد کرد و از مسئولان امر خواست تا صدای مردم را گوش بدهند. وی از سخنان امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه در ارتباط با عدم کشته شدن معترضان در طی خیزش انقلابی انتقاد کرد و گفت صحبتهای او خلاف واقع است. وی همچنین با بیان اینکه دیگر نه حکومت اسلامی مانده و نه حکومتی که ظلم نکرده باشد، ادامه داد؛ چطور میشود باور کرد که دستگاههای امنیتی ندانند چه کسانی دختران دانشآموز را مسموم کردهاند؟!
گزارش های کانال های خبری بلوچ از آغاز اعتراضات مردمی در زاهدان بعد از نماز جمعه این شهر خبر داده اند. در تظاهرات امروز شعارها و پارچه نوشته ها در محکومیت جمهوری اسلامی، دیکتاتوری وتاکید بر ادامه ی خیزش انقلابی به چشم می خورد. تعدادی از معترضان پلاکاردهایی در محکومیت برخی از جریانات خارج از کشوری برای مصادره ی مبارزات مردم در دست داشتند.
به گزاش حال وش، مسجد مکی در محاصره نیروهای نظامی، امنیتی قرار دارد و آن ها به بازداشت گسترده معترضین اقدام کرده اند. تعداد زیادی نیروی لباس شخصی و نظامی در اطراف مسجد مکی حضور دارند مردم معترض هم با سردادن شعارهای ضدحکومتی در حال اعتراض هستند.
بنابر گزارش های تازه تر نیروهای نظامی و امنیتی حاضر در خیابان های مدنی، رازی و خیام زاهدان با ورود به نزدیکی مسجد مکی با معترضین درگیری شدند. معترضین با مقاومت در برابر نیروهای نظامی و امنیتی در خیابان خیام زاهدان شعارهای اعتراضی سر دادند. مامورین امنیتی یورش سنگینی را به معترضان در مسجد مکی صورت داده و منطقه را به طور کامل محاصره کرده اند. آن ها با ده ها خودرو به مردم داخل مسجد یورش برده و قصد ورود به مسجد را دارند. آزادیخواهان بلوچ از مردم خواسته اند به یاری آن ها بشتابند. حال وش گزارش داده است که یوروش نیروهای انتظامی برای ورود به مسجد ناکام مانده و آن ها بر اثر مقاومت مردم عقب نشینی کرده اند.
فقر، نداری، گرانی؛ سه خودکشی در شهرهای مختلف
شخصی به علت فقر و نداری طاقت فرسا در خراسان رضوی خودش را به آتش کشید – جمعه ۱۲ اسفند ۱۴۰۱
خودکشی یک شهروند ۴۰ ساله در شهرستان مهاباد: امروز جمعه ۱۲اسفند ماه ۱۴۰۱، یک شهروند ۴۰ ساله، ساکن شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی، در پی محرومیت از حق امید به زندگی، خودکشی کرد. به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از موکریان، روز چهارشنبه ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۱، روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرستان مهاباد واقع در استان آذربایجان غربی از خودکشی (ح – ا)، مرد ۴۰ ساله، در این شهرستان، پس از حلق آویز کردن خود با طناب خبر داد. براساس این گزارش، خودکشی شهروند مذکور در خیابان کارگر شهرستان مهاباد و پس از حلق آویز شدن وی صورت گرفته است. در این گزارش به جزئیات بیشتری در خصوص علت این خودکشی اشاره نشده است.
گازهای سمی با دانش آموزان چه می کند؟
روایت دانشآموز هنرستان نور از مسمومیتش: پس از دو روز مرخصی از بیمارستان، پای چپم شروع کرد به خواب رفتن. دانش آموز هنرستان نور در توضیح وضعیتش میگوید:
۲ روز و یک شب در بیمارستان بستری بودم. صبح برای بار دوم آزمایش خون دادم. تا آن موقع پاهایم حس داشت، کمی بیش از حد معمول خواب میرفت، اما میتوانستم راه بروم. شب دوم مرخص شدم. به خانه بازگشتم. تا ۲ روز اول همه چیز خوب بود، اما پس از آن، پای چپم شروع کرد به خواب رفتن.
پس از آن در پایم درد احساس کردم و بعدش حس عصبی پایم را به طور کامل از دست دادم. پس از دو هفته این وضعیت ادامه داشت. به پزشک که مراجعه کردیم، با وجود اینکه نوار عصب و عضلهام سالم بود، اما پای چپم حرکت نداشتند. این مسئله برای پزشک هم عجیب بود. پس از اینکه برای نوار عصب و عضله، برق وارد پاهایم شد؛ اوضاع حس پای چپم بهبود پیدا کرد، اما همچنان به سختی راه میروم. – ایسنا
سازمان ملل خواهان انجام «تحقیقات شفاف» در مورد مسمومیت سریالی دانشآموزان مدارس دخترانه ایران شد
راوینا شمداسانی، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل، روز جمعه به خبرنگاران در ژنو گفت: «ما در مورد ادعاها مبنی بر اینکه دختران به صورت عمدی و در شرایطی نامعلوم هدف قرار میگیرند، بسیار نگران هستیم. سازمان ملل خواستار تحقیقات شفاف درباره این پرونده است و نتایج این تحقیق باید به صورت علنی منتشر شود و عاملان باید تسلیم عدالت شوند.»
مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت (WHO)، نیز با بیان اینکه این نهاد با مقامات وزارت بهداشت ایران و کارشناسان پزشکی مخصوص این حوادث در تماس است گفت: «از راههای دیگری نیز این موضوع را پیگیری میکنیم تا شواهد بیشتری در اختیار داشته باشیم و به درک بهتری درباره این اتفاقات برسیم»
واکنش ملاله زی به مسمومیت دختران دانش آموز
ملاله یوسفزی، فعال حقوق کودکان در افغانستان و برنده صلح نوبل، در توییتی با اشاره به مسمومیت سریالی دانشآموزان در ایران نوشت: «این تلاشی هولناک و خشونتآمیز برای ترساندن زنان جوان از تحصیل و خاموش کردن صدای آنها است.» مسمومیت سریالی دانشآموزان از نهم آذر ماه در قم آغاز شد و سپس به مدارسی در دیگر شهرها نیز گسترش یافت. ملاله یوسفزی در اکتبر ۲۰۱۲ توسط گروه طالبان و در راه بازگشت از مدرسه ترور نافرجام شد.
بیانیهی جمعی از فیلمسازان سینمای مستند، سینماگران، فعالان مدنی و اهالی فرهنگ و هنر برای مقابله با مسمومیت عمدی و زنجیرهای دانشآموزان دختر در مدارس کشور
در این پنجماه که از خیزش زن زندگی آزادی میگذرد؛ بسیاری از کنشگران حقوق زنان، فعالان مدنی و مردم آزاداندیش و معترض را دستگیر و مجازات کردهاید. پاسخِ مردمِ دادخواه و معترض چیزی جز گلوله، اعدام و زندان نبوده. اینروزها و از پس جنایتهای خُرد و کلان؛ حملههای عمدی و زنجیرهای به مدارس دخترانهی کشور، امنیت زنان و دختران جامعه را بیش از پیش تهدید میکند. ولی شما، در جایگاه حکومت سکوت کردهاید. جامعه هنوز فاجعهی اسیدپاشیهای اصفهان در سال ۱۳۹۳ را به یاد دارد. چهرهی سوختهی زنان و دخترانی که تنها جرمشان زن بودن؛ بود. شما پیش از این هم در مقابل زنستیزی و مجرمانِ خودسر سکوت کردهاید!
ما فیلمسازان سینمای مستند، سینماگران، فعالان مدنی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر، خواستار دستگیری و مجازات عاملان و آمران حمله به مدارس دخترانهی کشور هستیم. یقین داریم که ابعاد و زوایای این حملات وحشیانهی طالبانی بر شما پوشیده نیست؛ همچنان که در فاجعهی اسیدپاشی نبود.
جنبش برابریخواهی و آزادیخواهیِ زن زندگی آزادی با هیچ حمله و تهدیدی متوقف نمیشود و به الگویی برای زنان منطقه به ویژه خواهران افغانستانیمان تبدیل خواهد شد. امروز برادران، همسران، پدران و پسران ایرانی به خوبی میدانند که جامعهی امن، آزاد و شاد در گرو امنیت، آزادی و شادی زنان است. دیگر کسی به افکار طالبانی مجال نمیدهد. از اهمالکاری دست بردارید و به رسم انسانیت و برای اجرای عدالت به حملات وحشیانهی این کوتهفکران خاتمه دهید.
امنیتی ها خواهر میلاد سعیدیان جو را ربودند
زهرا خواهر میلاد سعیدیانجو از کشتهشدههای اعتراضات ایذه درحالی که دیروز قصد داشت تولد نمادین برادرش رو بالای مزارش برگزار کنه توسط نیروهای اطلاعات سپاه ایذه ربوده شد و از سرنوشتش اطلاعی در دست نیست.
دیدارهای همبستگی
دیدار جمعی از فعالین صنفی معلمان، فعالین کارگری، بازنشستگان، فعالین دانشجویی و فعالین مدنی و سیاسی با آقای جعفر ابراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران – ۱۲ اسفند ۱۴۰۱
تهدید گوهر عشقی به قتل با گاز سمی
گوهر عشقی مادر زنده یاد ستار بهشتی اعلام کرده که او را به قتل با گاز سمی تهدید کرده اند. وی در این باره گفت روز گذشته ۱۱ اسفند حدود غروب تلفنم زنگ خورد شماره ای نداشت و فقط چند کلمه گفت خفه میشی یا با گاز سمی خفه ات کنیم؟
حمایت دانش آموزان پسر از دختران دانش آموز
وکیل خانواده پیرفلک: ارادهای قوی و جانبدارانه برای انتساب قتل کیان به مجاهد کورکور وجود دارد
داود شاه ولی، وکیل خانواده پیرفلک، گزارشی از روند طرح شکایت در مورد قتل کیان ارائه کرده و میگوید «ارادهای قوی و جانبدارانه در انتساب قتل کیان به مجاهد کورکور از بدو امر وجود داشته است.» مجاهد کورکور که ۲۹ آذر توسط نیروهای امنیتی در اطراف ایذه بازداشت شد، از سوی دستگاه قضایی ایران به محاربه و همچنین قتل کیان پیرفلک متهم شده است.
وکیل خانواده پیرفلک در گزارش خود که نسخهای از آن در حساب توییتر سجادپیرفلک، عموی کیان، منتشر شده نوشته «با وجود آن که در زمان قتل هیچ اثر و نشانی از متهم یاد شده نبوده»، در دستگاه قضایی ارادهای قوی برای انتساب قتل به آقای کورکور وجود دارد. او همچنین از سرعت صدور کیفرخواست برای مجاهد کورکور انتقاد کرده و خواهان بازبینی دوربینها برای روشن شدن موضوع شده است. وکیل خانواده پیرفلک با اشاره به وارد شدن اتهام محاربه به مجاهد کورکور در پروندهای جداگانه در دادگاه انقلاب، نوشته انتساب اتهام قتل کیان پیرفلک به او «قصد استفاده حداکثری» دستگاه قضایی از این متهم را به ذهن متبادر میکند. آقای شاه ولی نوشته هدف خانواده کیان پیرفلک از طرح شکایت، «کشف حقیقت و ممانعت از انتساب اتهام قتل به سایرین» است. خانواده کیان پیرفلک بارها به اشکال مختلف اعلام کردهاند افرادی را که از سوی دستگاه قضایی به عنوان متهم به قتل کیان معرفی میشوند، قاتل نمیدانند. مادر کیان پیرفلک همچنین پیش از این اعلام کرده که ماموران لباس شخصی به سوی خودروی آنها تیراندازی کردهاند.
برگفته ای از سایت اخبار روز، ۴ مارس۲۰۲۳