شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، سالهاست که نسبت به ناکارآمدی حاکمیت در زمینهی آموزش و پرورش هشدار میدهد اما علیرغم این هشدارها، هیچ نشانهای از تغییر مشاهده نمیشود.
آنچه امروز در ایران با عنوان مسمومیت دانش آموزان، شاهد آن هستیم بخش دیگری از این ناکارآمدی و این بار در حوزهی امنیتی و مراقبتهای اجتماعی است، و این در حالیست که سالهاست ساختار سیاسی حاکم، به بهانهی وجود امنیت بر سایر معضلات موجود سرپوش گذاشته است.
گستردگی مدارس مورد تهاجم و تعداد زیاد دانشآموزان آسیب دیده، نشان میدهد که پروژه اقدامات خودسرانه از سوی وابستگان ایدئولوژیک حاکمیت، به شدت مورد تردید است. بهویژه آنکه تاکنون هیچ اقدام موثری در جهت جلوگیری از تهاجم به محیط مدارس و خوابگاههای دانشجویی صورت نگرفته است. اگر فرهنگیان و اقشار مختلف اجتماعی در مقابل این تهاجم سیستماتیک به ساحت آموزش مقاومت نکنند، یقینا شاهد اعمال به مراتب خشونتبارتری در سطح جامعه خواهیم بود.
شورای هماهنگی به منظور پیشگیری از رفتار خشونتبار مسمومسازی دانشآموزان از حاکمیت میخواهد به هیاتی از فعالان مدنی، صنفی و سیاسی مستقل به همراه جمعی از پزشکان و اساتید متخصص و وکلای حقوقبشری اجازه بررسی همهجانبهی موضوع مسمومیتسازی مدارس بدهند تا حقایق و واقعیتها به صورت شفاف بررسی و نتیجهی آن به اطلاع مردم ایران رسانده شود.
در ادامه، خواستههای تشکلهای صنفی فرهنگیان و جمع حاضر به این شرح اعلام میشود:
۱- ما معترضین، حاکمیت به ویژه دستگاههای امنیتی و قضایی را مسئول حفظ جان شهروندان، دانشآموزان و معلمان میدانیم و سریعا خواهان کنترل اوضاع و پایان دادن بە سرکوب بیولوژیک و تهدید جان شهروندان به ویژه دانشآموزان هستیم.
۲- معلمان، ایستادن در کنار مردم را بزرگترین افتخار خود میدانند و از دستگاههای پروپاگاندا به ویژه صدا و سیما میخواهند که دست از تفرقهافکنی میان معلمان و سایر اقشار جامعه بردارند.
۳- ما از حاکمیت میخواهیم که مطالبات فرهنگیان را به مطالبات معیشتی صرف و ویژهی معلمان تقلیل ندهند، زیرا خواستهی ما اجرای قوانینی است که متضمن اصل آزادی انسان است.
۴- شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در رابطه با رویهی ناصواب و خارج از هنجار مولدسازی و در قالب آن فروش مدارس و اموال عمومی آموزش و پرورش به حاکمیت اکیدا و صریحا هشدار میدهد.
حاکمیت باید بداند که حق ندارد اموال عمومی متعلق به مردم را به حراج بگذارد.
۵-ما از مسئولان میخواهیم که بیش از این معلمان را ملعبهی طرح نامیمون رتبهبندی نکنند و از رفتارهای غیرقانونی و حتی غیراخلاقی در اجرای رتبهبندی دست بردارند.
۶- ما تاکید میکنیم که حاکمیت نباید هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری را به مثابه دستگاه سرکوب علیه کارکنان و کارگران به کار بگیرد.
۷- برنامه درسی باید متناسب با دانش روز، کودکان را برای زندگی آماده کند. لذا هرگونه سواستفاده از کودکان برای تحقق اهداف جناحی، سیاسی و ایدئولوژیک را به شدت محکوم میکنیم.
۸- ما از حاکمیت میخواهیم که به حبس دانشآموزان در کانونهای اصلاح و تربیت پایان دهد و معلمان و دانشآموزان زندانی را آزاد کند و دانشآموزان و دانشجویان ستارهدار، زندانی و معلمان اخراج شده، تبعید شده، منفصل از خدمت و زندانی را به کلاس درس برگرداند.
در پایان تاکید میکنیم تا زمانی که خواستههای حداقلی ما محقق نشود اعتراضات ما با قدرت بیش تر و متحدتر از همیشه ادامه خواهد داشت.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
۱۶ اسفند ۱۴۰۱
برگفته ای از سایت اخبار روز، ۷ مارس۲۰۲۳