به نام خداوند جان و خرد!
در پی مسمومیتسازیهای گسترده و سریالی علیه دختران دانشآموز در سراسر کشور،شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با فراخوان و اعلام تجمع به تاریخ ۱۶ اسفند ١۴٠١ نسبت به این روند جنایتآمیز و نتایج خطرناک آن، هشدار داد و خواهان برخورد با خاطیان و عاملان این جنایت شد.
به دنبال این تجمع، حامیان پیدا و پنهان مسمومیتهای اخیر، روند برخورد با فعالان صنفی و پروندهسازی علیه آنها را تشدید بخشیدند.
در همین راستا در جهت فشار بیشتر بر کنشگران صنفی و اعمال فشار بر آنها در فردای تجمع ۱۶ اسفند، از وثیقهگذار محترم آقایان عزیز قاسم زاده، محمود صدیقی پور و انوش عادلی سه نفر از اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان به صورت تلفنی و مکتوب خواسته شد که این سه نفر را ظرف یک ماه به شعبه پنجم اجرای احکام دادگاه انقلاب رشت برای اجرای یک سال حبس معرفی کند.
این انتخاب زمان، جهت اجرای حکم، کاملا نشان دهنده این است که برخی مترصد انتقام از معلمان مطالبهگر هستند. اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان در حالی در شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به تبلیغ علیه نظام محکوم شدند و شعبه هیجدهم دادگاه تجدید نظر استان بر یک سال زندان آنها مهر تایید نهاد که برخی از مصادیق اتهامی تبلیغ علیه نظام «مطالبه واکسیناسیون عمومی مطلوب» و «اعتراض به سرکوب تشنگان خوزستان» در بیانیههای کانون گیلان مصداق تبلیغ علیه نظام، محسوب شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن اعمال اینگونه فشارهای غیرقانونی، همصدا با معلمان کشور و آحاد جامعه خواهان متوقف شدن این پروندهسازیها و به ویژه توقف اجرای حکم سه عضو هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان آقایان عزیز قاسم زاده،محمود صدیقی پور و انوش عادلی است.
متأسفانه در روند رسیدگی به پرونده اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان، بدیهیترین و ابتداییترین روند حقوقی نقض شده است. پرسش بسیار قابل تأمل این است که آیا میتوان فردی را به اتهامی واحد، دو بار محاکمه کرد و در عین حال دو رای متفاوت نسبت به یک اتهام در دو دادگاه متفاوت صادر نمود و آنگاه دادگاه تجدید نظر به تأیید هر دو رای متفاوت بطور همزمان اقدام ورزد؟
چنانچه عزیز قاسم زاده عضو هیئت مدیره و سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان در دادگاه انقلاب رودسر نخست به اتهام تبلیغ علیه نظام محاکمه شده و قبل از صدور این رای، دادگاه متاخر، او را با همین اتهام و مصادیق مشترک به یک سال حبس تعزیری محکوم مینماید.
در حالی که طبق موازین حقوقی در اینگونه موارد صلاحیت صدور رای با دادگاه متقدم است در حالی که دادگاه متاخر بدون در نظر گرفتن این اصل حقوقی، عزیز قاسم زاده را به همراه محمود صدیقی پور و انوش عادلی به یک سال زندان تعزیری محکوم مینماید و دادگاه متقدم برای همین اتهام او را به سه ماه و یک روز حبس محکوم میکند و عجیبتر اینکه شعبه هیجدهم دادگاه تجدید نظر استان، در داوری نهایی خود، هر دو رأی را صحه نهاده است. آیا همین نکته خود بهترین گواه در غیرحقوقی بودن و شائبه جدی، احکام صادر شده به حساب نمیآید؟
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با توجه به نکات یاد شده خواهان توقف احکام پر شبهه اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان و مختومه شدن پرونده آنهاست.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
پانزدهم فروردین ۱۴۰۲
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۵ آپریل ۲۰۲۳