مشاور امنیت ملی کاخ سفید: ایران امروز سلاح هسته‌ای ندارد و نمی‌تواند هم داشته باشد

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید بار دیگر بر تعهد جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای جلوگیری از دسترسی جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای تاکید کرد.

آقای سالیوان که روز پنجشنبه در اندیشکده‌ واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک سخنرانی کرد، گفت آمریکا به همراه متحدانش از جمله اسرائیل اجازه نخواهند داد که ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.

او با انتقاد از دولت قبل آمریکا برای خروج از برجام، گفت خروج از برجام بدون داشتن جایگزین برای آن اشتباه بود. سالیوان افزود: جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرده که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید هممچنین گفت ایالات متحده اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد تا مطمین شود جمهوری اسلامی ایران به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. وی گفت: آنها امروز [سلاح هسته‌ای] ندارند و نمی‌توانند داشته باشند.

آقای سالیوان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت‌های جمهوری اسلامی در خاورمیانه گفت: ما همچنان به ارسال پیام روشن درباره هزینه‌ها و پیامدهای زیاده‌روی‌های ایران ادامه می‌دهیم و همزمان از طریق دیپلماتیک به دنبال نتیجه هستیم که بتوانیم برنامه هسته‌ای ایران را با یک چهارچوب مهار کنیم.

اشاره آقای سالیوان به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی چند ساعت بعد از اظهارات وزیر دفاع اسرائیل و ابراز نگرانی از برنامه‌ هسته‌ای ایران است.

یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل روز پنجشنبه با اشاره به افزایش غنی‌سازی اورانیم توسط جمهوری اسلامی گفت: پیشرفت ایران در غنی‌سازی اورانیوم تا ۹۰ درصد می‌تواند منطقه را شعله‌ور کند.

از دو سال پیش مذاکرات هسته‌ای دوباره‌ غیرمستقیمی بین آمریکا و ایران آغاز شد اما در حالی که گفته می‌شد دو کشور برای توافق نزدیک شده‌ بودند، مذاکرات از زمان روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی مدتی به وقفه افتاد و شهریور سال گذاشته کامل متوقف شد. از زمان اعتراضات هفت ماه پیش در ایران نیز، ایالات متحده اعلام کرد دیگر این مذاکرات در اولویت سیاست دولت جو بایدن نیست.

در ماه‌های اخیر جمهوری اسلامی بار دیگر تعهدات خود به برجام را کاهش داد و از جمله از افزایش غنی‌سازی بیش از ۸۰ درصدی اورانیوم خبر داد.

پیشتر، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، هم گفته بود که این سطح از غنی‌سازی اورانیوم فاصله چندانی با سطح ۹۰ درصدی مورد نیاز برای تولید جنگ‌افزار هسته‌ای ندارد.

برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی،۵ می۲۰۲۳