آثار شکنجه بر پیکر پیمان گلوانی؛ ادعای دادستان مهاباد: «به علت بیماری» درگذشت

در حالی که مقامات قضایی مهاباد ادعا می‌کنند پیمان گلوانی در زندان «به علت بیماری» درگذشته است، خانواده این زندانی با تاکید بر «شکنجه» شدن او به صدای آمریکا گفته‌اند که «آثار شکنجه را بر تن او دیده‌اند.»

دکتر محسن سهرابی، عضو سازمان پزشکان داوطلب کردستان و انجمن آیفا، در گفت‌وگو با منوچهر پردل از بخش فارسی صدای آمریکا گفت که «آن چه در عکس‌ها دیدیم این است که پیمان گلوانی شکنجه شده» و او را «ممکن است با چیزی بسته باشند» چرا که «کبودی روی مچ پایش مشهود است.»

او با تأکید بر «شکستگی جمجمه» پیمان گلوانی و این که برای «تشخیص قطعی باید تصویربرداری انجام شود»، به شرح حالی که نزدیکان او داده‌اند استناد می‌کند و می‌گوید: «پیمان زیر شکنجه دچار کاهش سطح هوشیاری می‌شود و به بیمارستان منتقل می‌شود و بعد از چند روز در آن‌جا فوت می‌شود.»

همچنین، بر اساس عکس‌هایی که بخش فارسی صدای آمریکا از پیکر بی‌جان این زندانی در اختیار دارد، آثار ضرب و جرح و کبودی‌های متعدد بر بدن بی‌جان پیمان گلوانی مشاهده می‌شود.

در پی انتشار گزارش‌هایی درباره «مرگ زیر شکنجه» یک «زندانی سیاسی کرد»، مهراب پوراکبر، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مهاباد، مدعی شد که «پیمان مام‌احمدی گلوانی» با اتهام «کلاهبرداری» بازداشت شده بود و علت مرگ او «بیماری مربوط به پلاسمای خون» بود.

به گزارش همشهری آنلاین، پوراکبر ادعا کرد که آقای گلوانی «تا روز ۱۴ تیر» در زندان ارومیه بود و در آن روز «به جهت بیماری» بستری شد و «۱۸ تیر به جهت شدت بیماری فوت» کرد.»

ادعای دادستان مهاباد در حالی است که بر اساس تصاویری که بخش فارسی صدای آمریکا در اختیار دارد، آثار شکنجه بر تن پیمان گلوانی دیده می‌شود.

بر اساس این عکس‌ها که صدای آمریکا آنها را دریافت کرده، آثار کبودی و زخم در سراسر بدن از جمله چشم، پا، کمر، دست‌ها، و صورت، این زندانی کشته شده در بازداشت دیده می‌شود.

در گزارش‌های پیشین، پیمان گلوانی «فعال سیاسی کرد» معرفی شده که با اتهام «عضویت در یکی از احزاب» کرد در «بازداشتگاه اداره اطلاعات» ارومیه جان باخته است.

وب‌سایت «هه‌نگاو» نوشته بود که «مأموران امنیتی دلیل به کما رفتن» او را «سقوط از ارتفاع» اعلام کرده‌اند.

هم‌زمان با خاکسپاری پیمان گلوانی، جو امنیتی در شهر مهاباد حاکم بود و معترضان شعارهایی از جمله «زن زندگی آزادی» و «شهید نمی‌میرد» به زبان کردی سر دادند.

برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی،۱۲ جولای ۲۰۲۳