رسانههای ایران با استناد به تصاویر منتشر شده از دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری امسال، از حذف رشتههای مجسمهسازی و سینمای «دانشگاه هنر» تهران خبر داده و دانشجویان دلیل این اتفاق را حضور پررنگ دانشجویان دانشگاه هنر در اعتراضات سال ۱۴۰۱ اعلام کردند.
وبسایت «دیدهبان ایران» در این باره نوشت که دانشگاه هنر، هنوز توضیحی درباره حذف کد رشتههای «مجسمه سازی» و «سینما» و نحوه پذیرش دانشجو در این رشتهها ارائه نداده، در اطلاعیههای سازمان سنجش به حذف این کد رشتهها اشاره نشده است.
روزنامه «جهان صنعت» اما این اتفاق را نشان دهنده تداوم «رویکرد طالبانی» دولت ابراهیم رئیسی دانست و نوشت که در شهریور سال ۱۴۰۰ نیز رشته «نمایش» در هنرستان سوره حذف شده بود.
این روزنامه نظر علیرضا شریفی یزدی، آسیب شناس اجتماعی را نیز جویا شده و به نقل از او نوشته است که تبعات حذف رشته سینما و مجسمه سازی دامن جامعه را خواهد گرفت.
شریفی یزدی مراجعه دانشجویان به موسسات خصوصی برای فراگیری این رشتهها و گرایش به مهاجرت دانشجویان این رشتهها را از عواقب این تصمیم دانسته است.
وبسایت «انصاف نیوز» اما در گزارشی به این موضوع پرداخته و به نقل از یک دانشجوی دانشگاه هنر نوشت که رشته سینما و مجسمهسازی این دانشگاه امسال از دفترچه انتخاب رشته حذف شده است و «دلیل آن نیز به اتفاقات رخداده در اعتراضات ۱۴۰۱ در دانشگاه هنر برمیگردد.»
این دانشجو در توضیح چرایی برخورد با رشته مجسمهسازی گفته است که سال گذشته دانشجویان رشته مجسمهسازی و رئیس دانشکدهشان، کوروش گلناری «به مشکلات بسیاری برخوردند.»
این فعال دانشجویی تاکید کرده که این دانشکده در ۱۴۰۱ بیشترین اعتصابات در برگزاری کلاسهایش را تجربه کرده است. به گفته این فعال دانشجویی «دانشگاه در مجموع با اساتید، مدیریت این گروه و دانشجویانش مشکل داشته است.»
اما حذف رشته سینما از این دانشکده در حالی صورت گرفته است که سازمان سنجش برای این رشته آزمون عملی نیز برگزار کرده است.
بر همین اساس جمعی از دانشجویان این دانشگاه و اساتیدی که آزمونهای عملی سینما را برگزار کردهاند به این شرایط معترض هستند.
در همین رابطه یکی از اساتید برگزارکننده این آزمون به وبسایت «انصاف نیوز» گفته است که «شوکه شدیم» دانشگاه هنر و دانشگاه دامغان تنها دانشگاههای کشور هستند که در مقطع کارشناسی رشته سینما را دارند.
این استاد دانشگاه اضافه کرده که این حذف رشته سینما احتمالا توسط دانشگاه صورت گرفته است و نه توسط سازمان سنجش.
دانشگاه هنر در ماههای اخیر نیز کماکان خبرساز بوده و در آخرین مورد در بیانیهای که دانشجویان دانشگاه هنر در روز یکشنبه ۲۸ خرداد منتشر کردند، خطاب به مقامات حکومتی نوشتند «میان ما و شما دریایی خون فاصله است» و «هیچ حرفی با شما نداریم، الا یک کلمه: نه»
در بیانیه دانشجویان هنرهای زیبا در دانشگاه تهران، با انتقاد از «اقدامات تندروانه و بیپروای حراست» نوشته شده بود که «هر ضربت به بدنه دانشجویان هنر و دیگر اقشار دانشجویی، در مقیاسی بزرگتر، آسیبی بر پیکره جامعه است که خشم و واکنش مستقیم» را در پی خواهد داشت.
رویارویی دانشجویان دانشگاه هنر با دستورالعملهای حکومتی از زمانی اوج گرفت که دستور اجباریشدن نوع پوشش مقنعه ابلاغ شد. ابلاغی که نشان میداد از «بیستوهفتم خرداد ماه ۱۴۰۲» شرط ورود به دانشگاه پوشش مقنعه برای دختران خواهد بود.
این موضوع منجر به تجمع برخی دانشجوها در این دانشگاه شد و طبق اعلام کانالهای اطلاعرسانی دانشگاه، صبح شنبه ۲۷ خردادماه ۱۰ نفری از دانشجویان جلوی در دانشگاه دستگیر شدند.
با ورود لباس شخصیها و گارد ویژه به اعتراض دانشجویان فضا ملتهب شد و علی شریفیزارچی، از استادان دانشگاه شریف هم در متنی که در توییتر سابق و «اکس» فعلی منتشر کرد نوشته بود: «دانشجویان دانشگاه هنر تهران در اعتراض به تصمیم جدید دانشگاه مبنی بر اجباریشدن نوع پوشش «مقنعه» برای دانشجویان دختر، در داخل دانشگاه دست به تجمع زدهاند. مسئولیت ایجاد هرگونه تنش و فشار روانی بر دانشجویان، آنهم در فصل امتحانات، بر عهده مدیریت دانشگاه است.»
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۲۱ اگوست ۲۰۲۳