رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در اظهار نظری گفته که ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر «بیسواد مطلق» در گروه سنی ۶ سال به بالا وجود دارد.
این در حالی است که رئیس سازمان نهضت سوادآموزی روز گذشته در اظهار نظر دیگری گفته بود که توسعه سواد در ایران به ۹۸ درصد رسیده است که با آمار ۷/۴ میلیون بیسواد مطلق مغایرت دارد.
علیرضا عبدی تعداد بیسوادان مطلق در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال را یک میلیون و ۷۰۷ هزار نفر و این آمار را برای گروه سنی ۶ سال به بالا ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرده است.
روند سواد آموزی در ایران به خصوص در بین کودکان و نوجوانان با تهدید جدی از ناحیه «تشدید فقر» مواجه است.
در همین رابطه مرکز آمار جمهوری اسلامی مهرماه سال جاری اعلام کرد که دست کم «۵۵۶ هزار نوجوان» ایرانی قبل از ورود به مقطع دبیرستان، به دلایلی که اصلیترین آن، «فقر و محرومیت» است، مجبور به «ترک تحصیل» شدند.
علی اصغر فانی، وزیر اسبق آموزش و پرورش نیز روز ۱۹ شهریور به استناد آمار مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، تعداد «بازماندگان از تحصیل» در ایران را «۹۳۰ هزار تن» اعلام کرده و گفته بود که آنها، «بیسوادان آینده» را تشکیل میدهند.
مرکز آمار ایران، در گزارش خود تاکید کرده بود که به دلیل گسترش فقر و کاهش بیشتر دسترسی کودکان به منابع و امکانات آموزشی در دوران همهگیری ویروس کرونا، محرومیت از تحصیل کودکان ایرانی نیز شدت بیشتری یافته است.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۲۴ دسامبر ۲۰۲۳