صدیقه وسمقی، اسلامشناس و تحلیلگر منتقد جمهوری اسلامی، میگوید که به دلیل مقاومت در برابر سیاست حجاب اجباری همچنان از حقوق بدیهی خود در زندان از جمله دیدار با وکیل و اعضای خانوادهاش محروم است.
حساب کاربری خانم وسمقی در شبکه اجتماعی اینستاگرام روز دوشنبه نامه او از بند زنان زندان اوین را بازتاب داده است که در آن تاکید میکند «سیاست حجاب اجباری یک سیاستِ شکست خورده است».
این چهره سیاسی در نامه خود نوشته که بیش از پنج هفته است که در زندان اوین محبوس است، چرا که روسریِ فاقد توجیه شرعی و قانونی» را بر سر نمیکند و به همین خاطر «از برخی حقوق بدیهیِ یک زندانی از جمله ملاقات با خانواده» محروم است.
در این نامه آمده است: «سه هفته در روزهای یکشنبه که وقت ملاقات است در حیاط کوچک افسر نگهبانی بند زنان در اعتراض به این رفتار ظالمانه تحصن کردم. یکشنبه گذشته یعنی هفته چهارم ماموران زندان با فریبکاری و دروغگویی به همسرم گفتند که وسمقی به ملاقات نمیاید و او را از سالن ملاقات بیرون کردند. در حالی که من همچنان منتظر بودم به ملاقات همسرم بروم. و حالا در پنجمین یکشنبه همسرم را اصلا به سالن ملاقات راه ندادند و ماموران بند زنان به من اعلام کردند که ملاقات نخواهی داشت.»
خانم وسمقی در ادامه نامه خود نوشت که به وکیل او نیز اجازه ملاقات ندادهاند و در این حال مامور بند زنان به او پیشنهاد کرده انتهای موی خود را با یک تکه پارچه بپوشاند و پس از خروج از درِ بند آن را بردارد.
وی اضافه کرد: «من نمیدانم این پیشنهادِ خودِ او بود یا سیاست جدید جمهوری اسلامی، اما هر چه که هست میتوانم بگویم که جمهوری اسلامی با وجود هزارن مدرسه دینی و دهها هزار روحانی و دستگاههای تبلیغاتی که همه از اموال عمومی ارتزاق و در واقع آن را هدر میدهند نمیتواند توضیح منطقی و قابلقبولی برای سیاست سخیف حجاب اجباری فراهم کند و لذا برای بازگرداندن اقتدار از دست رفته خود میخواهد ما زنان را به رفتارهایی مبتذل و بی معنا وا دارد.»
این اسلامشناس در نهایت نوشته است: «سیاست حجاب اجباری یک سیاستِ شکست خورده است که ادامه دادنِ آن جز به بروز رفتارهای منحط از سوی ماموران حکومتی به چیز دیگری منجر نخواهد شد.»
صدیقه وسمقی ۲۶ اسفندماه پارسال توسط مأموران امنیتی جمهوری اسلامی در خانهاش در تهران بازداشت شد و یکی از اتهامات او «حضور بدون حجاب شرعی در ملأعام است».
او اعلام کرده که «حجاب تحمیلی جمهوری اسلامی را حجاب شرعی» نمیداند و «حجاب اجباری یک بازی سیاسی بیهوده است که زنان با مقاومت خود به این بازی پایان خواهند داد».
برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۲۳ آپریل ۲۰۲۴