پویا قبادی، بابک علیپور، ابوالحسن منتظر و سید محمد تقوی در روز سه شنبه بیست و پنجم اردیبهشت ماه، در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران به ریاست بازپرس علیزاده به ظن عضویت و همکاری با یکی از گروههای مخالف نظام از بابت اتهام بغی و از بابت اتهام اجتماع و تبانی بر علیه امنیت کشور تفهیم شدند.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، این افراد به همراه وحید بنی عامریان که همانند این افراد با اتهام بغی رو به رو است، ساعاتی پیش از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند قرنطینه این زندان منتقل شدند.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این متهمان سیاسی به هرانا گفت: احتمال میرود پروندههای این زندانیان با یکدیگر ارتباط داشته باشد.
لارم به ذکر است؛ طرح اتهام بغی، میتواند منجر به مجازات هایی از جمله اعدام، صلب، قطع دست راست و پای چپ و یا نفی بلد است منتهی شود.
ابوالحسن منتظر و بابک علیپور در تاریخ یکم دی ماه سال گذشته، به صورت جداگانه توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شدند. در تاریخ چهارم اسفندماه ۱۴۰۲، نیز پویا قبادی توسط نیروهای امنیتی در شهرستان چالدران بازداشت و به زندان ماکو منتقل شد. او سپس در تاریخ یازدهم اسفندماه همان سال، به زندان اوین انتقال یافت. سید محمد تقوی نیز اواخر سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
ابوالحسن منتظر ۶۵ ساله و از زندانیان سیاسی دهه ۶۰، پیشتر در سال ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و چندی بعد آزاد شد. وی در نهایت توسط دادگاه انقلاب تهران به پنج سال حبس محکوم شد. آقای منتظر در سال ۹۹ جهت تحمل حبس به زندان منتقل شد و در فروردین ماه سال جاری پس از تحمل ۳ سال حبس به دنبال صدور بخشنامه عفو از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.
بابک علی پور به همراه برادرش روزبه علی پور در تاریخ ۱۳ آبانماه ۹۷ در بازار تره بار رشت در حال کار دستگیر شدند. سرانجام بابک علی پور توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب رشت از بابت اتهامات “عضویت در گروههای مخالف نظام و توهین به رهبری” به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در مرحله تجدیدنظر عینا تایید شد. در نهایت بابک علی پور از تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۳۹۸ جهت تحمل دوران محکومیت خود بازداشت و راهی زندان لاکان رشت شده بود. وی نهایتا در بهار سال گذشته پس از دو سال تحمل حبس، از بند ۴ زندان اوین آزاد شده بود.
پویا قبادی اهل شهرستان سنقر در استان کرمانشاه و فارغ التحصیل مهندسی برق از دانشگاه سنندج نیز در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و در دو پرونده مجزا توسط دادگاه انقلاب تهران مجموعا به هجده سال زندان و تبعید به نیک شهر واقع در استان سیستان و بلوچستان محکوم شد. در نهایت، آقای قبادی در بهار سال ۱۴۰۲، به دنبال صدور بخشنامه عفو از زندان رجایی شهر کرج آزاد شده بود.
سید محمد تقوی، ۵۷ ساله و از زندانیان سیاسی دهه ۶۰، دارای مدرک مدرک لیسانس گرافیک دانشگاه تهران که پیشتر از این نیز سایقه محکومیت و تحمل حبس را دارد.
برگفته ای از سایت ایران امروز، ۲۲ می ۲۰۲۴