گزارشی از کيهان لندن
رئیس سازمان اطلاعات سپاه، پنجشنبه ۱۱ مهرماه، در بیست و سومین مجمع عالی فرماندهان سپاه ادعا کرد که «سرویسهای امنیتی عبری- عربی» چندین سال است برای ترور قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه نقشه میکشند.
حسین طائب میگوید: «در این طراحی قرار بود تیم تروریستی در ایام فاطمیه وارد ایران شود در جوار حسینیه مرحوم پدر سردار سلیمانی را خریداری کرده و با استقرار در آن ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلو مواد منفجره را تهیه و از طریق ایجاد کانال در زیر حسینیه قرار دهند تا زمانی که این سردار عزیز به رسم همه ساله در ایام تاسوعا و عاشورا در این حسینیه و در جمع عزاداران حسینی حضور مییابند، آن را منفجر کنند.»
حجتالاسلام طائب همچنین گفت: «آنها با این اقدام شوم در صدد بودند یک جنگ مذهبی را راهاندازی و بگویند مسئله انتقام داخلی بوده است. اما به فضل الهی به رغم برنامهریزی چند ساله… قبل از اقدام در تور اطلاعاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفتند.»
به گفته رئیس اطلاعات سپاه پاسداران تیم ترور با سرخوردگی از ناتوانی در اقدام ضدامنیتی در این خصوص و نیز عملیات علیه مقرّهای سپاه، برنامهریزی چند ساله خود برای ترور سردار حاج قاسم سلیمانی را عملیاتی کردند تا بتوانند وی را در داخل کشور و در استان کرمان هدف قرار دهند.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت، وقتی تیم ترور را برای آموزش از ایران به کشورهای همسایه بردند تا با هزینههای زیاد آماده و برای اجرای عملیات به داخل اعزام کنند، تحت کنترل و اشراف اطلاعاتی سپاه قرار داشتند.
منظور مقامهای جمهوری اسلامی از سرویسهای امنیتی عبری- عربی دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل و عربستان است.
در روزهای اخیر همزمان با برگزاری مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رسانهها در داخل ایران مانور تبلیغاتی زیادی روی شخص قاسم سلیمانی دادند.
شروع این مانور تبلیغاتی درباره فرمانده سپاه قدس روز ۱۹ شهریور در مراسم نوحهخوانی «شام غریبان» در حضور علی خامنهای بود.
نهم مهرماه هم، مصاحبهای با سلیمانی در مورد نقش او در جنگ ۳۳ روزه حزبالله و اسرائیل از تلویزیون پخش شد. فرمانده سپاه قدس در این مصاحبه بارها روی توان نظامی و قدرت تکنولوژی ارتش اسرائیل تاکید کرد و در میان حرفهای خود تلاش کرد تا به مخاطب القا کند با وجود تجهیزات و توانایی گسترده نظامی اسرائیل نیرویی ماورایی و امدادهای غیبی از نیروهای سپاه و حزبالله در این جنگ حمایت میکند.
او در این مصاحبه میگوید پیش از آغاز جنگ ۳۳ روزه به سوریه رفته و از طریق راههای امن به کمک حسن نصرالله و عماد مغنیه به لبنان منتقل شده و در کنار آنها در اتاق عملیات جنگ حضور داشته است. سلیمانی روایت میکند: «از تهران اصرار داشتند برای توضیح در مورد رویدادها برگردم، خدمت رهبری رسیدم. اطلاعات و گزارش حادثه را دادم که تلخ بود، افقی از پیروزی نشان نمیداد، تکنولوژی دقیق ساختمانهای چند طبقه را با خاک یکسان میکرد، اهداف با دقت انتخاب میشدند. چنان با دقت که دو روستا در فاصله بسیار کم از هم یکجا مشغول قلیان کشیدند بودند و یکجا [که نیروهای حزبالله] بودند هزاران گلوله فرود آمد…»
سلیمانی در آن مقطع برای توضیح و گزارش وقایع جنگ حزبالله و اسرائیل به ایران برگشت. خامنهای و مسئولان حکومتی و امنیتی و سران قوا در مشهد بودند. او روایت میکند که خودش توضیحاتی داد تا وقت نماز شد و ادامه گزارش به بعد از نماز افتاد… «رهبری هنگام وضو من را صدا کرد و گفت پیروزی حزبالله در این جنگ مثل پیروزی در جنگ خندق است. من از نظر نظامی چنین ظّنی نداشتم. در دلم تمنا میکردم کاش آقا [خامنهای] این را نمیفرمودند…»
فرمانده سپاه قدس در این مصاحبه دائم وقایع جنگ با اسرائیل را با رویدادهای کربلا و عاشورا و صدر اسلام مقایسه میکند و رویدادها را قدسی و آسمانی میخواند. مثلاً در جایی ادعا میکند پیرزوی با کمک «حضرت زهرا» تحقق یافت!
بزرگنماییها و بافتههای ذهنی و تخیلی قاسم سلیمانی که بیشتر یادآور فیلمهای هالیوودی و جنگ ستارگان است با واکنشهای مختلفی روبرو شده است؛ از جمله توییتر فارسی وزارت خارجه اسرائیل «حاج قاسم» را به «مش قاسم» تشبیه کرده است. «مش قاسم» خدمتکار وفادار و روستایی «داییجان ناپلئون» اثر ماندنی ایرج پزشکزاد است که تلویزیون ملی ایران پیش از انقلاب بر اساس آن یک سریال به کارگردانی ناصر تقوایی ساخت که همچنان در میان ایرانیان طرفدار دارد و شخصیتهای آن حتا به ضربالمثل تبدیل شدهاند. در این سریال نقش «مش قاسم» را هنرمند فقید سینمای ایران پرویز فنیزاده بازی میکند. «مش قاسم» از اهالی روستای کوچک غیاثآباد است که دائم در بیان وقایع «جنگ کازرون» بزرگنمایی یا به قول معروف روغن روایات ساختگی دایی جان را داغ میکند تا او را راضی و خشنود نگه دارد.
در این میان بعید نیست حکومت جمهوری اسلامی با محور قرار دادن حاج قاسم سلیمانی پروژهای سیاسی را برای خود تعریف کرده باشد. پس از چهل سال که چرخه قدرت بطور نمایشی بین خانوادههای حاکم دست به دست شده، حالا کفگیر نظام درباره مهرههای تاثیرگذار به ته دیگ خورده و در شرایطی که شمار زیادی از مسئولان و مقامهای کنونی آلوده به فساد و نزد مردم به شدت منفورند، «حاج قاسم» این پتانسیل را دارد که دستکم وفاداران نظام را دور خود جمع و سرشان را گرم کند.
حتا زمزمههایی شنیده میشود که اصولگرایان به دنبال آن هستند تا از چهره قاسم سلیمانی برای انتخابات مجلس شورای اسلامی که قرار است در اسفندماه ۹۸ برگزار شود بهرهبرداری کنند. به عنوان مثال خبرگزاری فارس بر اساس منبعی نامعلوم میزان محبوبیت دو چهره اصولگرا یعنی سلیمانی و ابراهیم رئیسی را بالا اعلام کرده است!
برخی نیز میگویند حکومت میخواهد «حاج قاسم» را برای انتخابات ریاست جمهوری آماده میکند و برخی دیگر معتقدند او را به عنوان ابزار و بلندگو به میدان آوردهاند تا گزینه یا گزینههای مورد نظر برای انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس را از زبان او جار بزنند.
امنیتیهای سابق فعال در جریان اصلاحطلب از مدتها قبل برای روی کار آوردن یک دولت نظامی نقشه کشیدهاند.
۱۵ مهر ۱۳۹۸ – ۷ اکتبر ۲۰۱۹