شبکه خبری سیانان با استناد به مدارک و اسناد نهادهای امنیتی آمریکا گزارش داد، حکومت جمهوری اسلامی به ستیزهجویان طالبان پول داده است تا به اهداف و مواضع نیروهای نظامی ایالات متحده در افغانستان حمله کنند.
به گزارش سیانان این اسناد نشان میدهد که حکومتی بیگانه برای حمله ستیزهجویان طالبان به پایگاه بگرام در تاریخ ۱۱ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی به شبکه حقانی پول پرداخت کرده است. در جریان این حمله دو غیرنظامی کشته و بیش از ۷۰ نفر، از جمله چهار نیروی آمریکایی زخمی شدند.
نام این حکومت بیگانه در اسناد محرمانه باقی مانده است، اما دو منبع آگاه و نزدیک به سرویسهای اطلاعاتی به سیانان گفتهاند که حکومت بیگانه مورد نظر، جمهوری اسلامی ایران است.
به اذعان مقامهای اطلاعاتی آمریکا شبکه حقانی برای حمله به نیروهای ایالات متحده در افغانستان نیازمند دریافت پول نیست. به گزارش سیانان اما اسناد داخلی پنتاگون حاکی از آن است که پشتیبانی مالی از حمله به پایگاه بگرام به این دلیل بوده که احتمالا ستیزهجویان را به تشدید حملات به نیروهای آمریکایی و ائتلاف بینالمللی تشویق و تحریک کند.
در گزارش سیانان آمده است، تلاش جمهوری اسلامی برای حمله به اهداف آمریکایی از طریق جنگ نیابتی امری تازه نیست، اما پس از حمله مرگبار به پایگاه بگرام چندین نهاد اطلاعاتی و امنیتی مأموریت یافتند، مناسبات ایران با شبکه حقانی را مورد بررسی قرار داده و گزینهها و راههای گوناگونی برای واکنش و پاسخگویی به آن ارائه کنند.
حدود یک ماه پس از حمله طالبان در بگرام بود که کاروان خودروی قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران در نزدیکی فرودگاه بغداد مورد حمله پهپادی آمریکا قرار گرفت و سلیمانی در جریان این عملیات کشته شد.
به گزارش سیانان عملیات مزبور از جمله حاصل بررسی نهادهای امنیتی آمریکا در مورد چگونگی واکنش به پشتیبانی جمهوری اسلامی از طالبان بوده است.
سیانان با استناد به اظهارات مقامهای فعلی و سابق دولت آمریکا گزارش داده است که ارتباط جمهوری اسلامی با طالبان از دلایلی بود که در تصمیم واشنگتن برای کشتن قاسم سلیمانی نقش داشت.
این سرویس خبری در گزارش خود خاطرنشان میکند، مقامهای امنیت ملی آمریکا علیرغم تایید اینکه مناسبات رژیم ایران و شبکه حقانی منافع آمریکا را بهطور جدی تهدید میکند، در ماه مارس به دولت ایالات متحده توصیه کردهاند، از انجام اقدامهای مشخص پرهیز کند، چرا که هر گونه واکنش در این زمینه میتواند تأثیرات منفی بر مذاکرات صلح با طالبان داشته باشد.
منبع: ساین صدای آلمان (دویچه وله) به زبان فارسی، ۱۸ اوت ۲۰۲۰