انجمنهای مسلمانان در آمریکا و کانادا و چند روحانی سرشناس در بریتانیا و هند با انتشار بیانیههای جداگانه از دادگستری مازندران در شمال ایران خواستهاند مصادره اموال بهاییان روستای ایول در این استان را متوقف کند و املاک این کشاورزان را به آنها بازگرداند.
همزمان دفتر جامعه جهانی بهاییان در سازمان ملل متحد مستقر در ژنو با صدور اطلاعیهای در اعتراض به حکم دادگاهی در مازندران نوشته: “این حکم که آشکارا با انگیزە تعصبات مذهبی صادر شده به مقامات حکومت ایران اجازە تصرف املاک بهائیان روستای ایول را میدهد و به تازگی در دادگاه تجدیدنظر تأیید شده و دهها خانواده را در داخل این کشور آواره و از نظر اقتصادی فقیر کرده است”.
در بیانیه کنگره اسلامی آمریکا، ایآیسی، که زهرا السویج، مدیر اجرایی این نهاد مردمی آن را امضاء کرده آمده: “ما از حکم اخیر دادگاه در ایران که با بی عدالتی دستور مصادرۀ زمینهای زراعی ٢٧ بهائی در روستای ایول در استان مازندران را صادر کرده بسیار نگرانیم. ما از دادگاه عالی مازندران و همه کارکنان مسئول میخواهیم که به کمک جامعه بهائی ایول برخیزند و برای استرداد این املاک اقدام نمایند. ما خواستار عدالت هستیم همان طور که آئین ما اسلام همیشه خواستار آن بوده است.”.
پیشتر شورای ائمه کانادا هم در بیانیهای که روز ۲۰ ژانویه صادر کرد نوشته بود: “در دیانت اسلام دارائی افراد و کرامت انسانی آنها فارغ از هر عقیده و نژاد، محفوظ و تحت حمایت میباشد و حکم صادره توسط این دادگاه با احکام شرع اسلام مغایرت دارد.”
شیخ ابراهیم موگرا، از چهرههای جوامع مسلمانان در بریتانیا هم در نامهای از ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه ایران خواسته با دخالت در این پرونده مانع از “ضایع شدن حقوق کشاورزانی شود که ۱۵۰ سال در این روستا سکونت داشتهاند”.
مولانا مهربان فولاتی، دبیرکل انجمن تنظیم العلما هند هم در اطلاعیهای مشابه به مصادره املاک ۲۷ خانواده بهایی روستای ایول در مازندران ایران اعتراض و خواستار لغو این حکم شده است.
روستای ایول از توابع شهرستان چهاردانگه در نزدیکی شهر ساری است.
۱۰ سال پیش، ۱۳۸۹، هم گزارشی از تخریب شبانه منازل بهاییان ساکن این روستا منتشر شد. آن طور که دیان علایی، نماینده جامعه بهاییان در سازمان ملل متحد میگوید تخریب منازل بهاییان در روستای ایول و دیگر روستاهای اطراف ساری، سابقه طولانی دارد و بعد از انقلاب بهمن ۵۷ به طرز قابل توجهی تشدید شده است.
دسامبر سال گذشته هم مجلس نمایندگان آمریکا با صدور بیانیهای خواستار آزادی تمامی زندانیان بهایی در ایران شد و از این کشور خواست به آزار بهاییان پایان دهد.
این قطعنامه که روز دوشنبه، هفتم دسامبر، با اکثریت قاطع نمایندگان و در اقدامی فراحزبی به تصویب رسید، همزمان با گزارشهایی بود که از ادامه آزار و بازداشت بهاییان در ایران حکایت داشت.
برگفته از سایت بی بی سی فارسی، ۲۰ فوریه۲۰۲۱