پناهجویان قربانیان بی توجهی سازمان ملل و اروپا :بیش از ۲۳۰۰ تن از پناهجویان در سال گذشته کشته یا مفقود شدند

یک نهاد بین‌المللی فعال در امور پناهجویان، با انتشار گزارشی درباره پناهجویان تایید کرد که در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۳۰۰ تن پناهجو در مسیر رسیدن به اروپا جان باختند یا ناپدید شدند.

در این گزارش آمده است که مقایسه آمار نشان می‌دهد که شمار قربانیان در سال گذشته میلادی به نسبت دور مشابه در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است.

این نهاد بین‌المللی فعال در امور پناهجویان  نوشته است : بر اساس آمارهای رسمی، حدود ۲۰۹۵ پناهجو در سال ۲۰۱۹ و ۲۳۴۴ پناهجو نیز در سال ۲۰۱۸ در مسیر رسیدن به قاره اروپا قربانی شدند.

در ادامه این گزارش آمده است که اگرچه شمار مهاجران و پناهجویانی که در سال ۲۰۲۰ خود را به اروپا رساندند، به کم‌ترین میزان خود در یک دهه گذشته رسیده است، اما آمار جان‌باختگان و ناپدید شدگان در مسیرهای دریایی همچنان به‌نحوی هشدارآمیز بالاست.

در همین راستا ، سازمان بین‌المللی مهاجرت نیز گزارش داده است که از میان ۹۳ هزار مهاجر یا پناهجویی که در سال ۲۰۲۰ به شکل غیرقانونی خود را به اروپا رساندند، حدود ۹۲ درصد از مسیرهای دریایی شامل بخش غربی، مرکزی و شرقی دریای مدیترانه و همچنین اقیانوس اطلس – از غرب آفریقا به مقصد جزایر قناری اسپانیا – عبور کردند.

اغلب این افراد مجبور شدند سوار بر قایق‌هایی مهاجرت کنند که برای عبور و مرور در چنین مسیرهایی ایمن و مناسب نبودند.

در ادامه این گزارش نوشته شده است که ورود پناهجویان به جزایر قناری که در محدوده شنگن قرار دارد، در سال گذشته میلادی تا ۷۵۰ درصد افزایش یافته است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت نوشته است که بحران همه‌گیری ویروس کرونا در حالی به افزایش چندبرابری مهاجرت غیرقانونی در مسیر یاد شده انجامیده که در یک سال گذشته، سخت‌گیری‌ها در کنترل مرزها تشدید شده است.

بسیاری از پناهجویان و مهاجران تا پیش از این در بخش‌هایی نظیر ماهیگیری و کشاورزی مشغول به کار بودند اما تبعات اقتصادی ناشی از شیوع کرونا آنها را وادار به مهاجرت غیرقانونی کرده است.

آمارها همچنین نشان می‌دهد که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون (طی سه ماه گذشته) ۳۰۰ پناهجو در پی اقدام به مهاجرت از مسیرهای دریایی جان باخته‌اند.

بسیاری از کشورها قادر به تامین معیشت و رفاه زندگی پناهجویان نیستند، از جمله آنان کشور گرجستان است که به علت عدم توجه و تامین معیشت و رفاه و درمان پناهجویان آنان را وادار به مهاجرت و یا بازگشت به وطن خود می کنند .

شماری از پناهجویان ایرانی نیز به علت نبود کار و عدم توجه دولت گرجستان ، و نبود کمک مالی از سوی سازمان پناهندگان در این کشور مجبور به بازگشت به ایران شده اند که عواقبی هم چون زندان و یا بدتر در انتظار آنان است  . شماری از این پناهجویان در بدترین شرایط اجتماعی و اقتصادی بسر می برند.

کشور گرجستان به علت نبود کار و مراکز تولید و نبود اقتصاد سالم ،و به علت شرایط کرونا  یکی از کشورهای فقیر منطقه است و مردم این کشور خود در فقر و بیکاری بسر می برند .

برگرفته ای از سایت رادیو پیام اسرائیل، ۲۸ مارس ۲۰۲۱