اتهامات جدید علیه حکومت ایران درباره حمله موشکی سپاه به هواپیمای اوکراینی

وزیر زیرساخت‌های اوکراین درباره حمله موشکی سپاه به هواپیمای مسافربری این کشور با وزیر حمل‌ و نقل کانادا گفت‌وگو کرده است. ایران متهم به لاپوشانی علل واقعی سرنگونی هواپیمای مسافربری در گزارش نهایی خود شده است.

از زمان انتشار گزارش نهایی جمهوری اسلامی درباره علل سرنگونی هواپیمای مسافربری پرواز “PS752” شرکت هواپیمایی اوکراین حدود شش هفته می‌گذرد. اکنون گفته می‌شود که مسئولان اوکراینی نظر خود را پیرامون این گزارش تهیه کرده‌اند.

اداره دولتی هوانوردی اوکراین مواضع خود را درباره گزارش نهایی سازمان هواپیمایی کشوری ایران پیرامون علل سرنگونی هواپیمای مسافربری اوکراینی آماده کرده است.

جمهوری اسلامی ایران روز ۱۷ مارس سال جاری گزارش نهایی خود درباره تحقیقات صورت گرفته پیرامون حمله موشکی سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی را در اختیار مقامات اوکراین قرار داد.

اکنون گفته می‌شود که ولادیسلاو کریکلی، وزیر زیرساخت‌های اوکراین در دیدار مجازی خود با عمر الغبراء، وزیر حمل و نقل کانادا، رئوس نظر مقامات اوکراینی را به اطلاع او رسانده است.

این خبر روز جمعه ۳۰ آوریل (۱۰ اردیبهشت) از سوی سایت “اوکرین‌فورم” به نقل از وزیر زیرساخت‌های اوکراین منتشر شده است.

گفته شده است که اطلاعات مربوطه در اختیار نمایندگان کانادا قرار گرفته است. این سایت به نقل از وزیر زیرساخت‌های اوکراین از جمله چنین نوشته است:

«اوکراین در پی کشف حقیقت و عدالت در تحقیقات ناظر بر سرنگونی هواپیمای پرواز “PS752” بوده و خواستار مجازات عاملان آن است. ما در حال حاضر بر روی پاسخ و واکنش مناسب اوکراین به موارد عدیده نقض قوانین بین‌الملل در تحقیقات ناظر بر سرنگونی هواپیمای پرواز “PS752” فعالیت می‌کنیم.»

کریکلی همچنین گفته است که در این راستا از همراهی نمایندگان کشورهای دیگر و از جمله کشور کانادا در ارتباط با این پرونده استقبال می‌کند.

او تاکید کرده که هدف از این تبادل نظر آماده کردن گزارشی برای ارائه به شورای سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی (ICAO) است.

پنهان کردن علل حقیقی

پیش از وزیر زیرساخت‌های اوکراین، دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین نیز به تلاش جمهوری اسلامی برای پنهان کردن علل حقیقی سرنگونی این هواپیما در گزارش نهایی اشاره کرده بود.

یونی ینین، معاون وزیر امور خارجه اوکراین نیز گفته است که این کشور از سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی درخواست خواهد کرد تا گزارش نهایی ایران در این رابطه را بررسی کرده و به تحقیقات فنی پیرامون علل سرنگونی این هواپیما ادامه دهد.

باید یادآور شد که روز هشتم ژانویه سال ۲۰۲۰ پدافند هوایی سپاه پاسداران با پرتاب موشک باعث سقوط هواپیمای مسافربری نام‌برده شد. این هواپیمای مسافربری از “فرودگاه بین‌المللی امام خمینی” عازم کی‌اف، پایتخت اوکراین بود.

همه ۱۷۶ سرنشین این هواپیما و از جمله نه خدمه آن در اثر این واقعه جان خود را از دست دادند. مسافران این هواپیما شهروندان کشورهای اوکراین، ایران، کانادا، سوئد، افغانستان، آلمان و بریتانیا بودند.

برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۱ مه ۲۰۲۱