روزنامه “جروزالمپست” به نقل از گزارش سازمان اطلاعات سوئد از تلاش حکومت ایران برای جاسوسی هستهای خبر داده است. این منبع خبری نوشته است که رژیم ایران بر آن بوده تا از فناوری سوئد برای ساخت جنگافزارهای هستهای بهرهگیری کند.
روزنامه اسرائیلی “جروزالمپست” اعلام کرده است که به نسخهای از گزارش ۸۸ صفحهای سازمان اطلاعات سوئد دست یافته است.
در گزارش سال ۲۰۲۰ سازمان اطلاعات سوئد از ایران، روسیه و چین به مثابه مهمترین چالشهای امنیتی این کشور یاد شده است؛ چالشهایی که بزرگترین تهدید برای امنیت سوئد به شمار میآیند.
“جروزالمپست” در ادامه نوشته است که جمهوری اسلامی برای پیشبرد برنامه ساخت جنگافزارهای هستهای خود تلاش داشته به فناوری سوئد دست یابد.
در گزارش سازمان اطلاعات سوئد ایران متهم به جاسوسی صنعتی و همچنین جاسوسی از شهروندان ایرانی و گروههای مخالف خود در سوئد شده است.
همین گزارش در ادامه خود نوشته است که جمهوری اسلامی برای دسترسی به این فناوری بودجه مالی کلانی را اختصاص داده است. از بخشی از این منابع مالی حتی در خود کشور سوئد نیز استفاده شده است.
سلاحهای کشتار جمعی
گزارش سازمان اطلاعات سوئد در شرایطی منتشر میشود که سازمان اطلاعات آلمان نیز از ادامه فعالیت ایران در زمینه تولید جنگافزارهای کشتار جمعی خبر داده بود.
سازمان اطلاعات آلمان در گزارش خود اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۰ نیز در این عرصه فعالیت کرده است.
“جروزالمپست” در ادامه گزارش خود تاکید کرده که انتشار این گزارشها میتواند بر تلاشهای دولت آمریکا برای بازگشت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ تاثیر نهد.
این روزنامه مینویسد که گزارشهای سازمانهای اطلاعاتی آلمان و سوئد حکایت از تلاش جمهوری اسلامی برای تجهیز خود به جنگافزارهای هستهای دارد.
مخالفان و منتقدان برجام بر این باورند که توافق هستهای سال ۲۰۱۵ تنها منجر به ایجاد محدودیتهای موقت بر سر تلاش ایران برای تجهیز هستهای خود میشود.
در این سند ۸۸ صفحهای همچنین به تلاشهای جمهوری اسلامی در زمینه جاسوسی صنعتی نیز اشاره شده است. گفته میشود که جمهوری اسلامی درباره پناهندگان ایرانی مقیم سوئد و همچنین نیروهای ایرانی وابسته به اپوزیسیون این کشور نیز دست به جاسوسی زدهاند.
در بخش دیگری از گزارش “جروزالمپست” آمده است که جمهوری اسلامی همچنین تلاش داشته به اطلاعات موجود در دانشگاههای سوئد دست یافته و افزون بر آن در پی جذب نیرو از جامعه پژوهشگران فعال در سوئد بوده است.
برگرفته ای از سایت دویچه وله فارسی، ۱ مه ۲۰۲۱