سخن عجیب خامنه‌ای در هراس از اعتراضات خوزستان

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه اول امرداد پس از گذشت بیش از هشت روز از آغاز اعتراضات مردم خوزستان گفته که «مردم خوزستان ناراحتی خود را بروز دادند اما هیچ گله‌ای از آنها نمی‌توان داشت.»

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه اول امردادماه گفته در سخنانی گفت که «در روزهای اخیر یکی از نگرانی‌های واقعاً دردآور، مسئله آب خوزستان و مشکلات مردم بود.»

رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به «رعایت نشدن توصیه‌های متعدد قبلی درباره آب خوزستان و فاضلاب اهواز» گفته که «اگر آن توصیه‌ها مورد توجه قرار می‌گرفت مسلماً این وضع ایجاد نمی‌شد که مردم وفادار خوزستان را با وجود اینهمه امکانات و استعدادهای طبیعی و کارخانجات در استان، ناراضی و ناراحت کند.»

او گفته که «مردم ناراحتی خود را بروز دادند اما هیچ گله‌ای از آنها نمی‌توان داشت چرا که مسئله آب آن‌هم در آن آب‌ و هوای گرم خوزستان مسئله کوچکی نیست.» معلوم نیست رهبر جمهوری اسلامی و یا مقامات رژیم چه «گله‌ای» می‌توانستند از مردمی داشته باشند که محیط زیست آنها توسط این نظام در آستانه‌ی نابودیست!

علی خامنه‌ای همچنین گفته که «نمی‌شود واقعا مردم را ملامت کرد و بایستی به کار مردم رسیدگی بشود» و «این مردم نباید دچار مشکلات باشند و اگر به وقت خود به کار مردم رسیدگی می‌شد، این وضعیت ایجاد نمی‌شد.»

رهبر جمهوری اسلامی تأکید کرده «اکنون که دستگاه‌های دولتی و غیردولتی مشغول به کار شدند، و همچنین دولت بعدی که بر سر کار خواهد آمد، کارها را به صورت جدی دنبال کنند.»

این سخنان از سوی علی خامنه‌ای نشان می‌دهد او از اعتراضات مردم خوزستان و همبستگی مردم در چند استان دیگر با مردم معترض خوزستان نگران است.

اعتراضات در خوزستان در حالی وارد نهمین روز شده که سرکوب خشونت‌بار و مسلحانه مأموران امنیتی و یگان ویژه جمهوری اسلامی نتوانسته مردم را بترساند و راهی خانه کند. ۲۰ شهر در استان خوزستان و دست‌کم ۱۰ شهر در دیگر استان‌های ایران طی روزهای گذشته صحنه اعتراضات گسترده و همبسته مردم ایران بود.

این اعتراضات هر چند در روز ۲۴ تیرماه ۱۴۰۰ در واکنش به مشکلات بی‌آبی در استان به دلیل مدیریت آبی نادرست حکومت رخ داد اما به سرعت با شعارهای تند اصل نظام و شخص علی خامنه‌ای را هدف قرار داد.

«مرگ بر خامنه‌ای»، «ما اشتباه کردیم که انقلاب کردیم»، «رضاشاه روحت شاد»، «ای‌ شاه ایران برگرد به ایران» از جمله شعارهای مردم در اعتراضات بوده است.

با وجود اینکه تا کنون حداقل ۱۰ جوان در اعتراضات شهرهای مختلف ایران با شلیک مأموران حکومتی جان باخته و ده‌ها نفر مجروح شدند اما همچنان جوانان بیشتری در خیابان حاضر و تعداد شهرهایی که مردم آن به اعتراضات پیوسته‌اند در حال افزایش است.

هراس نظام از اعتراضات مردمی در ایران در سخنان سیدابراهیم رئیسی رئیس پیشین قوه قضاییه و رئیس کنونی دولت دوازدهم نیز دیده می‌شود.

سید ابراهیم رئیسی روز گذشته، پنجشنبه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۰، در نشست ویژه بررسی مسائل استان خوزستان گفت: «اگر طرح مقام معظم رهبری درباره خوزستان تحقق پیدا می‌کرد، مشکلات امروز به وجود نمی‌آمد.»

اشاره ابراهیم رئیسی به طرح «احیای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی استان‌های خوزستان و ایلام» است که در سال ۱۳۷۵ در سفر خامنه‌ای به استان خوزستان مطرح شد. بر اساس این طرح قرار بوده ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی استان‌های خوزستان و ایلام که در جنگ ایران و عراق آسیب دیده زیر کشت برود.

این طرح که با تبلیغات زیاد و ادعای «تأمین امنیت غذایی» برجسته شده بود تا سال ۱۳۹۲ معطل بود و در نهایت در دولت نخست حسن روحانی مرحله اول آن کلنگ زده شد.

علی خامنه‌ای در حالی دستور اجرای طرحی برای احیای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی دو استان خوزستان و ایلام را داد که با ساختن سد گتوند بر روی کوه نمک آب رودخانه کارون شور شد. فقط یکی از آسیب‌های این اقدام غیرکارشناسی به کشاورزی استان خوزستان خشک شدن یک میلیون درخت نخل در حوزه آبی کارون بوده است.

نگرانی مقامات جمهوری اسلامی از اعتراضات اخیر در خوزستانو دیگر استان‌ها سبب شده احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز از ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس گزینشی دولت سیزدهم بخواهد فکری برای مردم خوزستان کند.

توکلی خطاب به رئیسی گفته که «معضل بزرگتر برای مردم خوزستان، از دست دادن منبع ارتزاقشان به خاطر بی‌تدبیری‌ها، فسادها و البته خشکسالی است. برای یک خانواده آنجا، گاومیش، همه چیز است و از دست دادنش بیشتر از مرگ فرزند زیست آنها را آشفته می‌سازد.»

او افزوده که «مردم، چون خلف وعده بسیار دیده و دروغ هم کم نشنیده‌اند، با وعده آرام نمی‌گیرند. باید به سرعت خسارت آنها جبران شود و چون تعیین خسارت زمانبر است، در تمام نقاط، تخمینی از میزان خسارت زده شود و مبلغ، به حساب سران عشیره ها و معتمدان محلی واریز گردد تا خاطر مردم جمع شود که به زودی قدرت بازسازی خود را می‌یابند.»

توکلی افزوده است: «البته کم‌آبی خوزستان زخم کهنه‌ای است که سوء تدبیر و عدم مدیریت علمی منابع آب کشور و توزیع نادرست آن در بستر خشکسالی و سودجویی عناصر معاند و ضدانقلاب آن را تبدیل به چنین بحرانی کرده، اما امروز وقت این حرف‌ها نیست و باید قبل از هر چیزی به داد مردم برسید.»

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هشدار داده که «آقای رییسی! اگر امروز به داد مردم خوزستان نرسید شاید فردا دیر باشد. آقای روحانی را مجبور کنید از منابع مربوط و با اعتبارات موجود مشکل خوزستان را حل کند. منابع بسیاری وجود دارد که می‌توان از آنها هزینه کرد و نیاز نیست منابع جدیدی تعریف کرد.»

برگرفته از سایت کیهان لندن، ۲۴ جولای ۲۰۲۱