مدیر بخش مبارزه با گدایى و جمعآورى متکدیان از خیابانهاى شهر قزوین مىگوید: در این شهر جمع کردن گدایان و سر و سامان دادن به وضع آنها بسیار مشکل و خطرناک است.
محسن رحیمى اضافه مىکند: گداها که در ظاهر از نظر شهروندان، مظلوم، فرتوت، پیر و ازکارافتاده به نظر مىرسند، اما وقتى با ماموران ما روبرو مىشوند، چاقو مىکشند، آنها یا ما را تهدید به چاقو زدن مىکنند و یا مىگویند اگر بخواهیم دستگیرشان کنیم خودزنى خواهند کرد. به همین دلیل شرایط براى بازداشت آنها بسیار مشکل و حتا خطرناک است.
او ادامه داده: شگرد زنان گدا هم این است که وقتى افراد ما به طرف آنها مىروند، خود را در وسط چهارراه به زمین مىاندازند تا راهها بسته شود و اهالى محل و عابران دورشان جمع شوند و همکاران ما نتوانند آنها را از خیابان دور کنند.
رحیمى افزوده: ماموران ما متوجه شدهاند که به کودکان متکدى گفته شده هرگاه ماموران ما را دیدند، داد و بیداد و گریه و شیون کنند و خود را به زمین بیاندازند تا مردم جمع شوند و عملیات جمعآورى آنها مشکل شود.
مدیر امور متکدیان قزوین گفت: متاسفانه بسیارى از مردم با موضوعات و مسائل مربوط به تکدىگرى آشنایى ندارند و وقتى افراد ما را مىبینند، از گداها طرفدارى مىکنند. درواقع اینگونه متکدیان تعدادشان هم کم نیست.
او یادآور شده که این کار پر از استرس و جنگ اعصاب است. خانمهاى متکدى داریم که تهدید مىکنند خود را آتش مىزنند تا آبروى شهردار و فرماندار برود. این قبیل گداها کاملا حرفهاى هستند و بارها با تیغ به همکاران ما حمله کردهاند.
رحیمى در مورد علتهاى تکدىگرى مى گوید: اعتیاد به مواد مخدر، عادت به درآمد زیاد از این کار، فقر معیشتى و مادى و تفنن از جمله دلایل گدایى است.
وى ادامه داده: کودکانى که ما در قزوین شناسایى کردیم، به صورت تفننى گدایى کرده و تمامى پولهاى به دست آمده از این طریق را خرج بازىهاى خود مىکنند. این بچهها بیش از پنج ساعت از روز را در کلوپ به بازىهاى کامپیوترى با پولى که از این راه در مىآورند سپرى کرده و از اتومبیل آژانس هم براى رفت و آمد استفاده مىکنند. اخیرا نیز در قزوین یک گداى میلیاردر شناسایى کردیم. بررسى زندگى اینگونه افراد مىتواند موضوع خوبى براى یک پایان نامه تحصیلات دانشگاهى باشد.
رحیمى اضافه کرده: برخى از این متکدیان بیش از ده سال در حرفه گدایى سابقه دارند و به این کار عادت کردهاند. درآمد بعضى از گداها در یکروز بین دویست هزار تا یک میلیون تومان است.
این مقام مسئول و همچنین نهادهایی که به این امور مشغولاند توضیح نمیدهندکه در صورتی هم که بتوانند گدایان را از سطح شهرها جمعآوری کنند، چه امکاناتی در اختیار آنها قرار میگیرد تا دوباره به گدایی نپردازند و اساسا چه برنامههای برای کاهش گدایی در کشوری وجود دارد که نرخ بیکاری در آن بالاست، حاشیهنشینی بیداد میکند و مردم طبقات متوسط و تنگدست با مشکلات عدیده برای امرار معاش دست به گریبانند.
برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۱ اگوست ۲۰۲۱