آیفون ۱۳ پرو مکس توانست گلکسی اس ۲۲ اولترا را در چندین بنچمارک شکست دهد، جنگ احتمالی روسیه و اوکراین صنعت پردازندهها را با بحران روبهرو میکند، سامسونگ هم سری جدید تبلت خود را معرفی کرده است.
نتیجه جدیدترین بنچمارکها (نرمافزارهای تست سختافزارها و عملکرد سیستمها) میگویند اگر بهدنبال سریعترین گوشی هستید، آیفون ۱۳ از گلکسی اس ۲۲ اولترا سریعتر است.
نتیجه جدید بنچمارکهای گوناگون شاید برای دوستداران سامسونگ یا اندروید چندان خوشایند نباشد، چرا که نشان میدهد آیفون ۱۳ میتواند تمامی محصولات اندرویدی جدید از جمله گلکسی اس ۲۲ اولترا را شکست دهد.
گلکسی اولترا از قویترین پردازنده کوالکام که در پرچمداران اندرویدی استفاده میشود بهره میبرد. این پردازنده بهتازگی معرفی شده و برخی امید بسته بودند تا به سلطنت پردازندههای اپلی از نظر سرعت در موبایلها خاتمه دهد، اما حالا نتیجه بنچمارکها از شکست دوباره اندرویدیها خبر میدهند.
بر اساس نتایج گیگ بنچ، سامسونگ اس ۲۲ اولترا در زمینه تکهستهای امتیاز هزار و ۲۳۲ را بهدست آورده است. این عدد برای آیفون ۱۳ پرو مکس هزار و ۷۳۵ امتیاز بوده است.
در بخش عملکرد چندهستهای، سامسونگ اس ۲۲ اولترا امتیاز سه هزار و ۴۳۳ را بدست آورده، درحالیکه امتیاز آیفون ۱۳ پرو مکس چهار هزار و ۶۴۷ بوده است.
یکی از مشکلاتی که در محصول جدید سامسونگ اس ۲۲ اولترا مشخص است، گرم شدن بیش از حد آن در پردازشهای سنگین است.
صنعت نیمههادی و ساخت پردازنده روزهای سختی را میگذراند و شرکتهای صنعتی در جهان هم اکنون بهشدت با مشکل تأمین پردازنده روبهرو شدهاند. در صنایع مختلف، از اتومبیلسازی تا مخابرات، تحویل سفارشها با کُندی و تأخیر انجام میشود، چون پردازنده به تعداد کافی تولید نمیشود. حالا گزارشهای جدید حکایت از آن دارند که جنگ احتمالی بین روسیه و اوکراین میتواند به این مشکل دامن بزند.
رویترز گزارش داده است که ممکن است جنگ سبب شود تأمین مواد اولیه سختتر شود و این مشکل حتی ممکن است به افزایش قیمت مواد اولیه تا شش برابر منتهی شود.
این افزایش قیمت در صورت وقوع یک زلزله در اقتصاد جهان ایجاد خواهد کرد، چرا که هماکنون تقریباً در بیشتر وسایل از پردازندهها استفاده میشود.
صنعت ساخت تراشه به مواد اولیه ساختهشده در روسیه و اکراین وابسته است. احتمالاً هرگونه جنگی به تحریم گستردهٔ جهانی علیه روسیه منجر میشود و اگر اوکراین هم توسط روسیه اشغال شود، یک منبع گسترده برای تأمین مواد اولیه از چرخه جهانی حذف خواهد شد.
بر اساس آخرین گزارشها ۹۰ درصد منابع نئون صنایع نیمههادی از اوکراین و ۳۵ درصد پالادیوم از روسیه تأمین میشود. ضمن آنکه برخی دیگر از مواد حیاتی صنعت نیمههادی جهان هم از این مناطق تأمین میشود.
مشکل دیگر احتمال وقوع جنگ بین چین و تایوان است. هماکنون تایوان قطب اصلی تأمین پردازنده در جهان است و درگرفتن هر جنگ یا تنشی جهان فناوری را با خطر کمبود تراشه روبهرو خواهد کرد.
شرکت سامسونگ تبلت جدید خود با نام گلکسی تب اس هشت را معرفی کرده است. این محصولات در سه نسخهٔ استاندارد، اولترا و پلاس معرفی شدهاند.
نمایشگر نسخه معمولی ۱۱ اینچی است و وضوح تصویر در آن به ۱۶۲۰ × ۲۵۶۰ پیکسل میرسد.
در نسخه پلاس اندازه صفحه ۱۲.۴ اینچی با کیفیت ۱۷۵۲ × ۲۸۰۰ پیکسل است. نسخه اولترا بزرگترین نسخه این تبلتهاست که ۱۴.۶ اینچی است و وضوح تصویر ۱۸۴۸ × ۲۹۶۰ پیسکلی دارد.
این تبلت در پشت خود دو دوربین ۱۳ و شش مگاپیکسلی دارد. باتری این تبلتها هشت هزار میلیآمپر ساعتی است و قابلیت پشتیبانی از شارژ سریع ۴۵ واتی دارند.
در این محصول از تراشه اسنپدراگون هشتِ نسل یک استفاده شده است. پشتیبانی از قلم اس پن و کارت حافظه از دیگر خصوصیتهای این تبلت جدید است.
نسخه عادی و پلاس دارای رم هشت یا ۱۲ گیگابایتی و نسخه اولترا دارای رم هشت ، ۱۲ یا ۱۶ گیگابایتی است. حافظه نسخه عادی و پلاس ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت و نسخه اولترا ۱۲۸، ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت است.
قیمت پایه این محصولات هفتصد دلار، نهصد دلار و یک هزار و صد دلار بهترتیب برای نسخههای عادی، پلاس و اولترا است.
برگرفته ای از سایت رادیو فردا، ۱۶ فوریه ۲۰۲۲