تداوم زن‌کُشی با تبر و چاقو؛ دو‌ زن دیگر قربانی قتل‌های «ناموسی» شدند

ارتکاب جنایتی که به «قتل‌‌‌ ناموسی» معروف شده همچنان در ایران ادامه دارد. براساس گزارش‌های داخلی، دو زن دیگر اینبار در کرمانشاه و ایلام به دست شوهر و پدرشوهرشان به قتل رسیده‌اند. قاتلان با چاقو و تبر این زنان را کشته‌اند.

در حالی‌ که هنوز جامعه در شوک سر بُریده شدن فجیع مونا حیدری دختر ۱۷ ساله اهوازی به دست شوهر و برادر شوهرش بسر می‌برد، منابع آگاه از قتل دو زن دیگر در کرمانشاه و ایلام توسط اعضای خانواده‌شان خبر داده‌اند.

طبق گزارش وبسایت حقوق بشری «هه‌نگاو»، یک زن جوان اهل کرمانشاه به نام فاطمه صامتی شامگاه روز جمعه توسط همسرش به وسیله چاقو و تبر به قتل رسیده است.

به گفته یک منبع آگاه، شوهر فاطمه صامتی به دلیل اختلافات خانوادگی اقدام به قتل او نموده است.

همزمان یک زن ۲۲ ساله نیز به نام طاهره شفیعی به دست پدرشوهرش به قتل رسیده. این قتل در روستای زردلان از توابع بخش هلیلان استان ایلام رخ داده و انگیزه آن نیز «اختلاف خانوادگی» عنوان شده است.

گفته می‌شود، خسرو مظفری پدرشوهر ۵۲ ساله طاهره، پس از قتل، اقدام به خودکشی کرده است.

در پی قتل مونا حیدری، شهروندان در شبکه‌های اجتماعی به شدت از ترویج مفاهیم خشونت‌‌زا چون «ناموس‌پرستی» و «غیرت» توسط حکومت انتقاد کرده و با هشتگ‌هایی چون «من ناموس کسی نیستم» و «زنان ناموس کسی نیستند» به اعتراض پرداختند. مقامات مسئول اما در واکنش به این اعتراضات به دفاع از قاتل و قوانین مجازات اسلامی و تکرار تعاریف واپسگرایانه از «غیرت» پرداختند. برخی از آنان جانب قاتل را گرفتند و گفتند که «مظلوم» واقع شده! بر بستر همین رویکردهای حمایتی است که عرصه برای قتل‌های بیشتر باز شده و خبر دو زن‌کُشی دیگر به رسانه‌ها رسیده است.

در سال‌های اخیر «قتل‌های ناموسی»، زن‌کُشی و خشونت علیه زنان و کودکان در بستر خانواده و اجتماع به شدت افزایش پیدا کرده و به اتفاقی روزانه بدل شده. این جنایات اندکی پس از رسانه‌ای شدن و جلب توجه افکار عمومی به دست فراموشی سپرده می‌شوند تا بار دیگر با ارتکاب جنایتی تازه در صدر اخبار قرار گیرند.

با وجود افزایش زن‌کُشی‌ و خشونت‌ اما هیچگونه آمار دقیق و قابل اطمینانی در این زمینه وجود ندارد و حکومت تلاش می‌کند با جلوگیری از رسانه‌ای شدن این رویدادها و آمارها، صورت مسئله را پاک کند. «قتل‌های ناموسی» در اذهان عمومی در حالی فقط با اسامی مقتولان از جمله رومینا اشرفی و مونا حیدری به یاد می‌آیند که هیچگونه اقدام مؤثر و پایدار علیه این جنایت‌ها و همچنین بررسی پژوهشی و آماری بر روی آنها صورت نمی‌گیرد.

به گزارش وبسایت «هه‌نگاو» از ابتدای سال میلادی ۲۰۲۲ تا کنون حداقل ۶ مورد قتل زنان در شهرهای مختلف استان کرمانشاه ثبت شده است.

از سوی دیگر، خشونت علیه زنان و تکرار فجایعی از این دست، حاصل سیاست‌ها و قوانین زن‌ستیز حکومت و ترویج و تشویق بر بسترهای شرعی و قانونی است که تفکر ارتجاعی جمهوری اسلامی آن را در نسل‌های متمادی گسترش می‌دهد. قانون مجازات اسلامی یکی از مصادیق بارز تسهیل و تسریع در ارتکاب جنایات مختلف از جمله علیه زنان و کودکان است.

برگرفته ای از سایت کیهان لندن، ۲۱ فوریه ۲۰۲۲