حواشی مرتبط با عدم اکران نوروزی فیلم «لامینور» ساخته داریوش مهرجویی، و انتشار پیامهای دیداری این کارگردان ایرانی در فضای مجازی همچنان ادامه دارد.
داریوش مهرجویی که هفته گذشته پس از صدور مجوز نمایش فیلم لامینور توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ویدئویی که توسط محمدرضا شریفینیا گرفته شده بود، ماجراهای پیش آمده را «سوء تفاهم» خوانده بود، در جریان یک مصاحبه شنیداری به شدت از او انتقاد کرد.
داریوش مهرجویی به بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه موسیقی، میگوید که محمدرضا شریفینیا او را مجبور کرده است در ویدیوی مذکور با لحنی متفاوت و آشتیجویانه سخن بگوید.
به گفته این کارگردان، محمدرضا شریفینیا همراه با دستیارش بدون هماهنگی قبلی و کاملا سرزده به منزل او رفتهاند تا درباره ماجراهای پیش آمده صحبت کنند.
داریوش مهرجویی با اشاره به اینکه سالها پیش در چند پروژه هنری با محمدرضا شریفینیا همکاری داشته است، میگوید که شنیده بود که او «فرد منفوری» است ولی چون در فضای مجازی فعال نیست، شخصا این داستانها را باور نمیکرد.
به گفته داریوش مهرجویی، محمدرضا شریفینیا از او خواسته بود تا ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیه رضا درمیشیان، تهیهکننده لامینور، سخن بگوید که این کارگردان چنین درخواستی را نپذیرفته است.
داریوش مهرجویی با اشاره به این که در جریان ضبط ویدیوی دوم، محمدرضا شریفینیا پرسشهای بیربطی و حاشیهای را مطرح کرده است، میگوید که بخشهایی از سخنان او را حذف کردهاند.
این کارگردان در ادامه میگوید که تصور میکرده که محمدرضا شریفینیا «دوست، همکار، و شفیق است» و انتظار نداشت که به این صورت به او «خیانت» کند.
داریوش مهرجویی ضمن ابراز تأسف است از این که در ابتدا متوجه نشده است که محمدرضا شریفینیا یک «فرستاده» و «بازجویی شیرینزبان» است، میگوید که این فرد پروژه تخریب او را کلید زده است.
داریوش مهرجویی با اشاره به اینکه محمدرضا شریفینیا چند دستخط نیز از او گرفته است، میگوید که این نوشتهها باطل است و نباید به آنها استناد کرد.
این کارگردان در ادامه میافزاید که ویدئوی دوم را با این جمله آغاز کرده است که صدور مجوز اکران ماحصل همدلی و حمایت مردم است و نباید زیر بار حرف زور رفت.
داریوش مهرجویی میگوید که هرگاه مردم متحد و یکپارچه باشند میتوانند به درخواستهای خود برسند و حق و حقوقشان را بدست آورند.
او در بخش دیگری از این گفتوگو ضمن مخالفت صریح با هرگونه سانسور، از سیستم نظارتی کنونی بر سینمای ایران انتقاد کرد و گفت که این رویه باعث ریزش تماشاگران میشود و به ضرر همه به ویژه سینما است.
این کارگردان با انتقاد از افرادی که در روزهای اخیر با واژههای زشت و نامناسبی به او حمله کردند، گفت که این فحاشیها خارج از ادب ایرانی است چرا که شعار تاریخی ایرانیان کردار نیک، پندار نیک، و گفتار نیک است.
برگفته ای از سایت صدای امریکا بخش فارسی، ۱۶ مارس ۲۰۲۲