سی و دومین روز اعتراضات سراسری در ایران آغاز شده است. شب گذشته شهرهای کردستان و برخی مناطق دیگر و از جمله تهران، شاهد ادامه ی اعتراض ها و شعارهای ضدحکومتی بوده اند. روز سی و یکم به نام آبدانان در استان ایلام ثبت شد که در آن جا تظاهرات و جنگ و گریز شدید با نیروهای سرکوبگر روی داد. فضای اعتراضی در ایران همچنان تحت تاثیر آتش سوزی در زندان اوین است و حکومت حقیقت را پنهان می کند. مرگ اسرا پناهی دانش آموز اردبیلی که بر اثر ضربات سرکوبگران و خون ریزی داخلی درگذشت از حوادث مورد توجه روز سی و یکم بود. فراخوان هایی برای اعتراضات گسترده تر در شبکه های اجتماعی منتشر شده است. اعتراضات دانشجویی ادامه دارد و شکستن قوانین حکومت برای جدایی جنسیتی غذاخوری ها از جمله جنبه های این اعتراضات است. در سی و دومین روز اعتراضات سراسری، خبرهای تازه ای از اعتصابات کارگری منتشر شد.
شورای سازماندهی کارگران پیمانی نفت؛ امروز سه شنبه ۲۶مهر راننده های تانکرهای سوخت دست به اعتصاب زدند. این تانکرها که متعلق به بخش خصوصی و بخش پالایشگاهی هستند در مقابل گیت ۱۸ پالایشگاه آبادان (ایستگاه ۵ کوی قدس) با خودداری از دریافت بارنامه برای بارگیری بنزین یورو ۴ به مقصد جایگاههای سوخت کلانشهرهای کشور از ورود به پالایشگاه خودداری کرده و با خاموش کردن ماشینهای خود در میدان گیت ۱۸ پالایشگاه راه ورودی را مسدود کردهاند.
در هفت تپه نیز از امروز کارگران دست به اعتصاب زده اند. خواست های اعلام شده ی کارگران اعتصابی در حال حاضر مشکلات معیشتی و صنفی است. اما گفته می شود در صورت ادامه ی اعتصاب خواست های دیگری از جمله حمایت از خیزش سراسری مردم ایران اعلام خواهد شد. هفته تپه ای ها فردا هم به اعتصاب خود ادامه می دهند.
اسماعیل بخشی در پیامی به کارگران اعتصابی هفت تپه نوشته است: امروز کارگران هفت تپه آمدند تا شرافت را معنی کنند. اگر مدیریت شرکت بجای هفت میلیون ۷۰میلیون (پول خریدن کارگران) به حساب شان واریز میکرد باز هم این مردان شریف اعتصاب میکردند.
خبرگزاری ها و رسانه های فارسی زبان خارج از کشور از ادامه اعتصاب کارگران پیمانی پالایشگاههای ماهشهر، عسلویه، بندرعباس و آبادان در روز سهشنبه خبر داده اند. شورای سازماندهی کارگران پیمانی نفت که خبرهای مربوط به کارگران بخش پتروشیمی و نفت را منتشر می کنند، در این باره گزارشی منتشر نکرده است.
ادامه ی اعتراضات خیابانی
در سقز و سایر شهرهای کردستان تظاهرات شبانه آغاز شده است. در شیراز جوانان بار دیگر به خیابان آمده و آتش روشن کرده، شعار می دهند. در اهواز جوانان تظاهرات پرشوری با شعار «مرگ بر دیکتاتور» برپا کرده اند.
ویدئو مربوط به اعتراضات در سقز، سه شنبه ۲۶ مهر. انقلابیون شعار «ژن، ژیاد ئازادی»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه ای» می دهند:
در تهران با تاریک شدن هوا بار دیگر فریادهای «مرگ بر دیکتاتور» و سایر شعارهای ضدحکومتی از متجمع های مسکونی به گوش می رسد. در منطقه ی گیشا امشب مردم از سیستم های صوتی استفاده کرده و با بلندگو شعار می دهند. شهرزیبا، اکباتان و سعادت آباد از جمله مناطقی هستند که فریاد «مرگ بر دیکتاتور» در آن ها طنین انداخته است.
در بندرعباس از درگیری و التهاب در خیابان ها گزارش رسیده است. صدای گلوله در ویدئوهای ارسال به گوش می رسد.
در گلشهر کرج، معترضان با شعار «زن زندگی آزادی» و «مرگ بر دیکتاتور» صبح سه شنبه بار دیگر به خیابان آمدند. تصاویری از تظاهرات خیابانی گروهی از دانش آموزان هم در این شهر منتشر شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان گزارش داد که در اعتراضات شامگاه دوشنبه ۲۵ مهر در شهرستان آبدانان در استان ایلام دستکم ۲۰ نفر در اثر شلیک گلولههای ساچمهای و گاز اشکآور زخمی شده و حداقل ۸ نفر هم بازداشت شدند.
در سنندج دختران و پسران دانش آموز در چند مدرسه با شعارهای «زن، زندگی، آزادی»، «مرگ بر دیکتاتور» و «بی شرف بی شرف» به خیابان آمدند.
فراخوان به اعتصاب عمومی توسط فعالان مردمی در بلوچستان. فعالان مردمی از بلوچستان، فراخوان به اعتصاب عمومی کسبه و بازاریان شهرهای بلوچستان در اعتراض به ریختن خون شهدای مردم در روز جمعه سیاه دزاپ (زاهدان) و سنندج و کل جغرافیای ایران دادند.
در این فراخوان آمده است: «در دوران کرونا برای حفظ سلامت خود و جامعه هفته ها و گاه ها بازارها را تعطیل کردیم. حالا برای عزت و سربلندی شهدای مظلوم و حفظ حرمت خون آن عزیزان و همدردی با خانواده های آنها و نشان دادن ایمان و اعتقاد خود به ظلم ستیزی و آزادی و مردانگی یک روز کاسبی خود را تعطیل می کنیم.»
در ادامه فراخوان آمده است: «همه ی ما کسبه و بازاریان شهرهای بلوچستان برای اعلام حمایت و پشتیبانی از خانواده شهدا، ۹ دختر دربند و مواضع مولانا عبدالحمید حفظه الله در خصوص مجازات عاملان و آمران این جنایت روز چهارشنبه مورخ ۲۷ مهرماه ۱۴۰۱، مغازه های خود را بسته می گذاریم تا اعتراض خود را به جنایت و همچنین حفظ حرمت مادران، زنان و دختران این سرزمین اعلام می داریم.»
اعتراضات دانشجویی
در دانشگاه علامه طباطبایی دانشجویان با شعار «مرک بر ستمگر، چه شاه باشه، چه رهبر» تجمع کرده اند.
دانشجویان دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد شیراز در همراهی با اعتراضات سراسری داتشجویان تجمع سکوت برگزار کردند. این تجمع با تهدید رئیس دانشکده و برخورد مسئولین حراست دانشگاه همراه شد. بازداشت ۱۲ نفر از دانشجویان این دانشکده توسط رئیس دانشکده تایید شده است.
روز سه شنبه علیرغم تهدیدها و جو شدید امنیتی که در روزهای اخیر افزایش یافته است دانشجویان دانشگاه مازندران روز سه شنبه مجددا تجمع اعتراضی برپا کردند. تعدادی از دانشجویان دانشگاه مازندران توسط نیروهای امنیتی در مقابل درب ورودی دانشگاه بازداشت شدند. سه تن از این دانشجویان به نامهای شایان احمدی، بابک آملیراد و محمد مومنی از دانشکده مهندسی کامپیوتر ورودی۱۴۰۰ هستند که پیش از این توسط تماسهای امنیتی جهت اتمام اعتصاب و تحریم کلاسها مورد ارعاب و تهدید قرار گرفته بودند و عصر امروز توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
در جریان تجمع دیروز این دانشگاه و پس از خروج دانشجویان از دانشگاه، حداقل سه دانشجو بازداشت شدند.
در دانشگاه گیلان دانشجویان با شعار «نه روسری نه توسری، آزادی و برابری» دست به راهپیمایی زدند.
در دانشگاه هنر تهران، دانشجویان دختر و پسر دست های یکدیگر را گرفته و همراه با سرود «ای ایران» پای بر زمین کوبیده اند.
دانشجویان دانشگاه هنر تبریز سلفهای بدون تفکیک جنسیتی را برقرار کردهاند. بدین جهت دانشجویان دختر ابتدا وارد سلف پسران شدند و در ادامه حراست بدلیل تجمع دیروز دانشگاه، مقاومتی از خود بروز نداد و هر دو سالن سلف بدون تفکیک برقرار گردید. در این دانشگاه تجمع اعتراضی نیز برگزار شده است.
دانشجویان دانشکده برق دانشگاه خواجه نصیر علیرغم فشارهای امنیتی و انضباطی، با شعارهای “هی کشتن و تیر زدن، اوین رو آتیش زدن”، “تا حرف حق رو گفتیم، صدای تیر شنفتیم” روز سه شنبه تجمع کردند.
در دانشکده ادبیات و زبان خارجه دانشگاه تهران دختران و پسران در سلف بدون تفکیک جنسیتی حضور یافته اند. خاکساری (رییس حراست) به همراه مرزبان (سرپرست حراست پردیسهای شمالی) به همراه ۱۰نفر لباس شخصی در سلف حضور یافته و دانشجویان را تهدید کرده اند “اگر تا نیم ساعت آینده از سلف خارج نشوید، همان بلایی که سر بقیه آمد، سرتون میاریم.”
دانشجویان دانشگاه بهشتی در همبستگی با اعتراضات سراسری دانشجویان و اعتراض به بازداشتهای فراگیر دست به تجمع زدند.
دانشجویان دانشگاه علامه همزمان با حضور سخنگوی دولت در این دانشگاه تجمع کرده اند. از جمله شعارها: “توپ تانک مسلسل دیگر اثر ندارد، به مادرم بگویید دیگر دختر ندارد”، “علف هرز تویی، زن آزاده منم”، “مهمون قاتل نمیخوایم، علف هرز نمیخوایم”. عوامل بسیج به دانشجویان معترض حمله کردهاند. گزارشها حاکی از ورود نیروهای لباس شخصی و یگان ویژه به پردیس مرکزی دانشگاه هستند.
ظهر امروز از حضور دانشجویان دانشگاه خوارزمی تهران در سلف بدون تفکیک جنسیتی ممانعت شد و دانشجویان غذاها را به حیاط برده و در آنجا تحصن کردند. از طرفی سلف نیز فروش ظرف یکبار مصرف را متوقف کرد تا روند برونبری غذاها متوقف شود. دانشجویان این دانشگاه روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری بدون تفکیک جنسیتی در سلف حضور یافته بودند.
در تهران دانش آموزان با شعار «بوق نزن، بوق نزن، شعار و فریاد بزن» در خیابان تظاهرات کرده اند.
آتش سوزی در اوین
داوود رضوی بعد از فاجعه رخ داده در زندان اوین تا کنون تماسی با خانواده ی خود نداشته است. و تنها فردای واقعه ی آتش سوزی زندان اوین، از طرف دادسرا تماسی تلفنی با خانواده ی ایشان گرفته شده و به خانواده ی این فعال کارگری اعلام شد که حال او خوب می باشد.
حسین جزی متولد ۱۳۸۰ و از بازداشتشدگان اعتراضات در تهران، یکی از کسانیست که در آتش زندان اوین سوخت و امروز از خانوادهاش خواستند تا برای تحویل پیکر او به پزشکی قانونی بروند.
سازمان حقوق بشری عفو بینالملل، در بیانیهای، در واکنش به آتشسوزی زندان اوین، خواستار حمایت فوری بینالمللی از زندانیان شکنجه شده در این زندان شد. سه روز پس از آتشسوزی گسترده در زندان اوین و ابهام درباره دلیل وقوع این حادثه، سازمان عفو بینالملل، در بیانیهای که روز سهشنبه ۲۶ مهر، منتشر کرد از مقامات جمهوری اسلامی ایران درخواست کرد تا هر چه سریعتر به ناظران مستقل بینالمللی اجازه دهد تا بدون مانع به زندانهای ایران دسترسی داشته باشند. در بیانیه این نهاد حقوق بشری، با اشاره به رخدادهای ۲۳ مهر در زندان اوین، نسبت به لزوم تحقیق ناظران مستقل بینالمللی درباره «اقدامات وحشتناک» نیروهای امنیتی در زندان اوین تاکید شده است.
عفو بینالملل، ضمن ابراز نگرانی نسبت به شکنجه زندانیان در زندان اوین، یادآوری کرد: درباره عملکرد مقامات (جمهوری اسلامی ایران) در توجیه سرکوب خونین زندانیان، زیر عنوان مقابله با آتشسوزی و جلوگیری از فرار زندانیان، نگرانی جدی وجود دارد.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ایران، روز سهشنبه ۲۶ مهر، اعلام کرد: دادستان کل کشور به این کمیسیون گفته که حادثه آتشسوزی در زندان اوین، اقدامی از پیش «برنامهریزی شده» بوده است.
به گفته علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی ایران، محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور، حادثه آتشسوزی در اوین را «اقدامی از داخل خود زندان اوین، به صورت برنامهریزی شده و از قبل طراحی شده»، عنوان نموده است.
حمد علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز و اذرشهر در مجلس یازدهم درباره آتشسوزی و اعتراضات در زندان اوین به «شبکه شرق» گفت: آتش سوزی زندان اوین تا جایی که میدانم مربوط به اعتراضاتی است که در بند ۲۰۹ زندان اوین صورت گرفته است. بیش از دو هفته است که درخواست کردهایم امکان بازدید نمایندگان مجلس را از بازداشتگاهها و زندانهایی که بازداشت شدگان حوادث اخیر نگهداری میشوند را به دلیل صیانت از حقوق ملت فراهم کنند و همچنان منتظریم. چرا که این مصوبه کمیسیون امور داخلی و شوراها است به دلیل مسئولیتی که در این باره بر عهده دارد، اما هنوز موفق نشده ایم. البته مجلس هم به سمت تعطیل شدن ۱۰ روزه پیش میرود و حتما در این فرصت هم این اتفاق و بازدید در این فرصت محقق نخواهد شد
پدر امیرعباس آزرموند، زندانی سیاسی در اوین: به پسرم تیر زدند و با باتوم کتکش زدند.
بازداشت ها
مرتضی فضلی زاده، فعال سیاسی امروز ۲۶ مهرماه در یاسوج بازداشت شد.
مژگان ایلانلو، مستندساز و فعال حوزه زنان صبح امروز ۲۶ مهرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
مریم کارگر کرمی استاد رشته حقوق دانشگاه فردوسی مشهد و وکیل پایه یک دادگستری از روز چهارشنبه ۲۰ مهر مفقود شده است. در صورت اطلاع از وضعیت ایشان به ما گزارش دهید.
محمدجواد معنوی دانشجوی علوم کشاورزی دانشگاه ساری شامگاه یکشنبه طی یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت شده است. تا بدین لحظه از وضعیت و نهاد بازداشتکننده ایشان اطلاعی در دست نیست.
احمد علیزاده دبیر ورزش دبیرستان های آبدانان در تظاهرات شب گذشته در این شهر دستگیر شده است.
سروش نیکبخت دانشجوی کارشناسی ارتز و پروتز دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران، روز دوشنبه ۲۵مهرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. تا بدین لحظه از وضعیت و نهاد بازداشتکننده ایشان اطلاعی در دست نیست.
مسعود قبادی، معلم چرام از استان کهگلویه و بویراحمد، جمعه شب ۲۲ مهر، توسط نیروهای اطلاعات سپاه چرام بازداشت شد و پس از گذشت چند روز هیچ اطلاعی از وضعیت ایشان در دست نمی باشد.آقای قبادی از چهره های خوشنام و فعال مدنی استان کهکیلویه و بویراحمد، بارها یورش نیروهای امنیتی به مدارس و ایجاد فضای امنیتی در مدارس را محکوم کرده بود.
آرشام نادری گرجی دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی دانشگاه علامه طباطبایی، شبانه در نزدیکی منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. تا بدین لحظه از وضعیت و نهاد بازداشتکننده ایشان اطلاعی در دست نیست.
عباس گلشنی دانشجوی معماری دانشگاه فردوسی مشهد ورودی ۹۷، روز جمعه ۲۲ مهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. تا بدین لحظه از وضعیت و نهاد بازداشتکننده ایشان اطلاعی در دست نیست.
اسرا پناهی دانش آموز جان باخته ی اعتراضات مردمی روز دوشنبه ۲۵مهر در محله اسلام اباد اردبیل به خاک سپرده شد. مراسم ختم او در مسجد رقیه محله علی اباد خیابان امام برگزار شد. دو تا اعلامیه زده بودن ودر عرض ده دقیقه برداشتن. حتی در مسجد یک عکس و تابلو تسلیت نبود.
رسانههای ایران از ورود و فروش قاچاقی تجهیزات استارلینک خبر میدهند. دیاکو افخم، عضو سابق اتاق ایران و عراق به تجارت نیوز گفته است: «در شهرهای مرزی تجهیزات استارلینک با قیمتهای نجومی به فروش میرسد و فروشندگان ادعا میکنند که تجهیزات را طی ۱۵ روز به دست مشتریان در سراسر کشور میرسانند. آنطور که میگویند هر یک دستگاه مودم میتواند به ۲۰۰ دستگاه تلفن همراه به طور همزمان اینترنت ارائه دهد. همچنین این مودمها تا شعاع ۴۰۰ متری نیز قابل استفاده هستند.»
یکی از افرادی که در این عرصه فعالیت میکند به تجارت نیز گفته است :« برای وارد کردن تجهیزات استارلینک به کشور در ابتدا ۳۵۰ دلار (۱۱ میلیون تومان) به عنوان پیش پرداخت از مشتریان دریافت میکند و پس از ۱۵ روز تجهیزات را تحویل میدهد. اگر مشتری بخواهد میتواند حضوری به شهر بانه و دیگر شهرهای مرزی جهت دریافت تجهیزات مراجعه کند یا ارسال تجهیزات در بستهبندیهای جعلی بهوسیله اتوبوسهای برون شهری ممکن است.»
این فرد در گفتوگویش با تجارتنیوز افزوده: «مشتری استارلینک باید ۱۵۰۰ دلار (۴۹ میلیون تومان) علاوه بر ۳۵۰ دلار پیشین برای دریافت کامل تجهیزات بپردازد.»
او همچنین گفته است “هزینه اشتراک اینترنت ماهوارهای در ایران تا دو ماه رایگان است و همچنین افزوده “اینترنت ماهوارهای اکنون در دسترس تعدادی از افراد داخل کشور قرار دارد و سرعت دانلود آن چیزی حدود ۳۰۰ مگابایت برثانیه است.”
حجت الاسلام سید محسن محمودی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران عصر دیروز در تجمع بانوان ورامین در محکومیت اغتشاشات اخیر، اظهار کرد: هیچ مسؤولی در هیچ جایگاهی حق عقب نیشینی در حوزه حجاب ندارد و کوتاهی در حوزه حجاب و عفاف خیانت است. وی گفت: دشمنان کور خوانده اند که بتوانند حجاب فاطمی را از بانوان این سرزمین بگیرند.
علی دایی ستاره ی سابق تیم ملی فوتبال ایران در یک یادداشت که در صفحه ی اینستاگرامش منتشر شده به شدت به نماینده ی اردبیل حمله کرد و گفت توضیحات حکومتی در مورد مرگ اسرا پناهی را قبول ندارد. خبرگزاری فارس، نماینده اردبیل در مجلس و البته روزنامه دولتی ایران با انتقاد از علی دایی خواستهاند او حرفهایش را پس بگیرد.
توئیتر ادریس عزیزی بلوچ: سپاه در زندان زاهدان معترضان بازداشتی را دارد قتلعام میکنند. ساعاتیپیش جنازه گلولهباران شده یکبازداشتی بنام «حامد باجیزهی» تحویل خانوادهش داده شد.
حمایت های بین المللی
روز دوشنبه ۱۷ اکتبر/۲۵ مهر، وزیران خارجۀ کشورهای اتحادیه اروپا در مورد تحریمهای مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی به توافق نهایی رسیدند. بر أساس فهرستی که در روزنامۀ رسمی اتحادیه منتشر شد، یازده نفر از مسئولان به اضافۀ چهار نهاد مشمول تحریمها هستند.
اشخاص تحریمشده از ورود به کشورهای اتحادیه اروپا محروم میشوند. همچنین داراییهای آنان در اتحادیه مسدود خواهد شد.
اسامی یازده فرد تحریمشده به قرار زیر است: محمد گچی چشمه رستمی، معروف به محمد رستمی، فرمانده پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی، حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، عباس عبدی، رییس نیروی انتظامی دیواندره استان کردستان، حاج احمد میرزایی، رئیس پلیس امنیت اخلاقی تهران بزرگ، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات، محمد حسین سپهر، فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی ستاد کل نیروهای مسلح، سیدعلی صفری رئیس نیروی انتظامی سقز، سید علیرضا ادیانی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی، علی آزادی، رئیس نیروی انتظامی استان کردستان، محمد زمان شالیکار، رئیس نیروی انتظامی شهر بابل، سلمان حیدری رییس نیروی انتظامی شهر بوکان، استان.
همچنین گشت ارشاد، سازمان بسیج مستضعفین، قرارگاه دفاع سایبری و بالاخره فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی چهار نهادی هستند که تحت تحریم قرار گرفتهاند. همۀ این اشخاص حقیقی و حقوقی، به نحوی در شرایطی که به مرگ مهسا امینی منتهی شد و همچنین در سرکوب اعتراضات و مقابله با آزادی بیان نقش داشتهاند.
خبرگزاری فرانسه تذکر میدهد که فهرست تحریمشدگان قبل از آتشسوزی زندان اوین تهیه شده بود. وگرنه ممکن بود اسامی دیگری به فهرست اضافه شود.
وزارت اقتصاد سوئیس اعلام کرد که این کشور مانند اتحادیه اروپا که در اعتراض به «کشتن» مهسا امینی و سرکوب معترضان ایرانی، تحریمهایی را علیه تهران وضع کرده، در حال بررسی «اقدامهای آینده» خود است. سوئیس که عضو رسمی اتحادیه اروپا نیست، زمانی برای اجرایی کردن تحریمهای جدید این اتحادیه علیه ایران اعلام نکرده است.
تجمع کانون وکلای پاریس در دفاع از مبارزات مردم ایران – پاریس دوشنبه ۱۷ اکتبر (۱۵ مهر)
کانون وکلای فرانسه در پاریس روز ۲۵ مهر (۱۷ اکتبر) در حمایت از مبارزات مردم ایران تجمعی برپا کردند. چند صد وکیل در این تجمع دو و نیم ساعته حضور داشتند. کانون وکلای پاریس باپرستیژترین و مبارزترین کانون وکلا در جهان است کە هموارە و در راستای سنت و سابقەی دیرین دفاع از حقوق بشر و آزادی های فردی و عمومی و مبارزە با دیکتاتورها بطور فعال در سنگر دفاع از آزادی و آزادیخواهان و محاکمەی جنایتکاران در کلیەی محاکم داخلی و بین المللی حضور دارد.
اتحادیه یونیفور کانادا در پیامی با معترضین ایرانی که براى ازادى و برابرى و عدالت مبارزه می کنند، اعلام همبستگی کرد.
کمیته حقوق کودکان سازمان ملل متحد در بیانیهای نقض فاحش حقوق کودکان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کرد و خواستار پایان دستگیری، شکنجه و کشتار آنها شد.
کیم دلوریزون، برنده امسال کتاب سال حوزه زبان آلمانی، روز دوشنبه ۲۵ مهر در مراسمی در آستانه شروع نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت موهای خود را بهنشانه همبستگی با زنان ایران با ماشین تراشید.
برگفته ای از سایت اخبار روز، ۱۹ اکتبر ۲۰۲۲